Kofod-sagen svækker Thorning

En tredjedel af vælgerne mener, at Socialdemokraternes håndtering af Jeppe Kofod-sagen har svækket partiet.

Hver tredje vælger mener, at Jeppe Kofods sexsag har skadet Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Socialdemokraterne vil næppe se tilbage på sagen om partiets tidligere udenrigsordfører, Jeppe Kofod, med stolthed.

En meningsmåling, som Megafon har lavet for TV 2 Nyhederne, viser, at hver tredje vælger mener, at S-ledelsen er kommet svækket ud af håndteringen af sagen.

34 procent af de adspurgte svarer, at sagen har svækket Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt, mens kun fire procent mener, at sagen har styrket partiet. 58 procent svarede hverken eller.

Målingen viser også at 72 procent af vælgerne vil have, at Jeppe Kofod skal have den vigtige post som udenrigsordfører tilbage, mens kun 16 procent mener, at han fortsat skal være frataget den betydningsfulde post.

Da sagen kom tirsdag efter påske, var Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, hurtigt ude med en skarp fordømmelse af Jeppe Kofods handling, da den 34-årige udenrigsordfører under et DSU-seminar som gæsteoplægsholder langfredag om aftenen indledte et seksuelt forhold til en 19 år yngre kvindelig kursist.

Carsten Hansen kaldte handlingen »utilgivelig« - et prædikat, gruppeformanden få dage efter fortrød. Samtidig viste meningsmålinger, at befolkningens fordømmelse langt fra var lige så hård som i ledelsen hos Socialdemokraterne.

I aftes blev vejen formelt banen for et politisk comeback for Jeppe Kofod, da den bornholmske stemmesluger med enstemmig opbakning og under klapsalver blev genvalgt til partiets spidskandidat på solskinsøen i Østersøen.

I dag skal Jeppe Kofod mødes med gruppeformand Carsten Hansen og drøfte den videre politiske fremtid.