Københavnske skoler skal super-renoveres

Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at bruge over 300 millioner kroner på at renovere kommunens skoler. Pengene kommer fra en del af det gigant-store overskud, som kommunen fik i 2011.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her til aften forhandler Københavns Borgerrepræsentation fortsat om, hvad kommunens gigantiske overskud fra 2011 skal bruges til. Men allerede nu ligger det fast, at hovedstadens skoler får den største pose penge, i alt 330 millioner kroner.

- Vi har allerede renoveret seks skoler og nu har vi så sat penge af til at renovere 10 til. Min klare målsætning er, at alle 58 folkeskoler skal gennem en totalrenovering i løbet af de kommende år, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

De 10 skoler skal gennemrenoveres med blandt andet nye varme- og ventilationsanlæg, så indeklimaet bliver bedre, og eleverne kan koncentrere sig om undervisningen.

- Det giver god mening at samle de 330 millioner kroner på færre skoler, så vi kan få dem færdigrenoveret frem for lappeløsninger hist og her. Så slipper børn og voksne for, at deres skoler er byggepladser i en evighed – og det bliver billigere at bygge, siger Anne Vang (S), som er børne- og ungdomsborgmester.

Sidste år brugte hovedstaden meget mindre end det budgetterede beløb, og det betyder, at politikerne i Borgerrepræsentationen fredag aften skal blive enige om, hvad overskuddet på godt 630 millioner kroner skal bruges til - plus yderligere 200 millioner kroner, som bliver udbyttet af et salg af Københavns transmissionsnet. I alt er cirka 830 millioner kroner altså ved at blive forhandlet på plads.

De 10 skoler, som nu får penge til at blive renoveret, er Vanløse Skole, Højdevangens Skole, Vibenhus Skole, Sundbyøster Skole, Sortedamskole, Tove Ditlevsens Skole, Øster Farimagsgades Skole, Frederikssundsvejens Skole, Kirkebjerg Skole og Rådmandsgades Skole.