København har rekord i at have folk på kontanthjælp

Kommunen erkender problem med folk på langvarig kontanthjælp og arbejder på at ændre det, siger borgmester.

I Københavns Kommune erkender man, at der er et problem med folk, der er langvarigt på kontanthjælp. Det prøver man nu at løse, fortæller beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R). Scanpix/Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Hver tredje dansker, der har været på kontanthjælp uafbrudt i over ti år, bor i Københavns Kommune.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 9796 danskere i 2015 havde været parkeret på kontanthjælp i mere end et årti. 3295 af dem bor i København.

Det skriver Avisen.dk.

Intet andet sted i landet er man tæt på at have så mange på kontanthjælp i over ti år.

Professor og programleder hos Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, Jacob Nielsen Arendt, kalder forskellen mellem København og resten af landet for "voldsom".

- København skiller sig markant ud - også når man kigger på de andre store byer, siger Jacob Nielsen Arendt til Avisen.dk.

I Københavns Kommune erkender man, at der er et problem. Det prøver man nu at løse. Det oplyser beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) i en e-mail til Avisen.dk

- Vi har historisk set altid haft mange udsatte borgere på langvarig kontanthjælp i København. Selv om vi er blevet en rig kommune, er der stadig mange, der har det meget svært, skriver hun og fortsætter:

- Vi arbejder hårdt på at hjælpe alle. For eksempel har Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vedtaget en helt ny politisk aftale med opbakning fra alle partierne, der sætter fokus på at hjælpe præcis denne gruppe helhedsorienteret og virksomhedsrettet.

Også Jacob Nielsen Arendt peger på, at København har mange borgere, der er socialt udsatte i forskellig grad, og at det er en del af forklaringen.

Han fremhæver dog, at i analyser af kontanthjælpsmodtagere generelt ligger København dårligt, når man korrigerer for sociale faktorer.

Det høje antal af folk på kontanthjælp i over ti år kan derfor også pege i retning af, at Københavns Kommune holder flere folk længere på kontanthjælp, mener Jacob Nielsen Arendt.

- Når der er mange på kontanthjælp i over ti år, kunne det tyde på, at flere bliver holdt på kontanthjælp langvarigt, hvor andre kommuner i højere grad ville flytte dem over på førtidspension, siger han til Avisen.dk

/ritzau/