Klaus Riskær stemmer rødt

Erhvervsmanden Klaus Riskær er godt tilfreds med de sidste fire år med Socialdemokraterne i spidsen for København. Lær her, hvorfor hans kryds i dag sættes ud for Frank Jensen.

En smilende Klaus Riskær Pedersen på pressemødet mandag 30. september 2013 i anledning af hans prøveløsladelse fra fængslet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær om lidt går ned på Nyboder Skole i København for at stemme, så er han ikke i tvivl om, hvor krydset skal sættes. Faktisk har han vidst det i et halvt års tid.

Han er nemlig så tilfreds med Socialdemokraternes Frank Jensen som overborgmester, at han sætter krydset ud for hans navn i dag.

»Der er masser af ting i kommunen, som er kommet til at virke meget bedre nu, end de har gjort før. Borgerservice virker godt og erhvervsservice-delen virker godt. På det rent holdningsmæssige har jeg været glad for, at kommunen har pushet lovgivningen på fixerum for at få løst det problem. Jeg synes også, at de kører en fornuftig politik med byudvikling,« siger Klaus Riskær til Berlingske.

Det har ikke været afgørende for ham, om det er rød eller blå blok, der sidder på overborgmesterposten. Så længe det kører godt, siger han.

»Det er ledelsen, personen og måden, det kører på. Og jeg synes jo, at det er kørt udmærket de sidste fire år,« siger Klaus Riskær.

Han lægger ellers ikke skjul på, at han var skeptisk, da Frank Jensen første gang blev valgt som overborgmester. Det var ikke just kærlighed ved første blik.

»Fordi han kommer fra Jylland, og jeg er ærkekøbenhavner, så jeg kunne ikke forstå, hvorfor vi skulle have en jyde over og blande sig i, hvordan vi kører vores egen by. Så jeg var egentlig negativ over for ham,« siger han og fortsætter:

»Men når man er tilfreds med en ledelse, hvorfor skulle man så fyre den? Det kan jeg ikke se nogen mening i,« siger Klaus Riskær, som dog understreger, at dagens røde stemme ikke har nogen indflydelse på hans landspolitiske overbevisning.

»Det har ingen som helst betydning for min landspolitiske stillingtagen, men jeg har i øvrigt heller ikke taget stilling til, hvordan jeg stemmer landspolitisk. Det er ikke indlysende lige nu, vil jeg gerne sige,« siger han.

TV: Thomas Larsen: Prognose lægger op til valggyser