Klaus Bondam fik fodboldtur af TDC

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Klaus Bondam fik fodboldbilletter, fadøl og middag af TDC. Det er ulovligt, siger forvaltningsretsekspert.

Foto: Nils Meilvang

Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester, Klaus Bondam, fik en tur i Parken og se fodbold betalt af TDC. Det skriver B.T.

Arrangementet, som omfattede fodboldbilletter, fadøl og middag, fandt sted under kampen mellem F.C. København og Olympique Marseilles den 18. februar.

Ifølge Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret, er det ulovligt, såfremt der er tale om en egentlig gave.

- Kommunalt ansatte må ikke modtage gaver. Det er klar bestikkelse og overtrædelse af straffelovens §144, når man tager imod dem, fordi man er offentligt ansat, siger Sten Bønsing.

Han understreger derfor, at turene skal have et klart fagligt formål, før man må tage med.

- Såfremt mødet har et fagligt formål kan en frokost for eksempel godt forsvares, men jeg mener, det er over grænsen af tage imod billetter til en fodboldkamp, siger han til B.T.

Turen var både faglig og social, forklarer Anders Thomsen, der betalte gildet, og som er TDC's chef for Public Affairs.

- Klaus og jeg er gamle venner, og jeg synes derfor, fodboldkampen var en god anledning til at mødes og snakke privat samtidig med, at vi også kunne drøfte faglige ting som for eksempel digitalisering.

TDC-bossen lægger ikke skjul på, at der også var økonomiske interesser involveret, da Bondam sidder i kommunens økonomiudvalg.

- Jeg mener, det er i TDC's interesse at mødes med relevante magthavere under gode rammer.

Klaus Bondam ønsker ikke at stille op til interview, men siger gennem sin pressechef, Lars Bøgeskov:

- Bondam synes, det var fedt, at TDC inviterede til møde lige præcis i Parken, og at der var mad med, det havde han det meget godt med.

/ritzau/