»Klar konklusion: Jeg ikke har overtrådt nogen som helst lov«

Politiet har stoppet efterforskningen af sagen om Kristian Pihl Lorentzens påståede overtrædelse af partistøtteloven i forbindelse med valgkampen i 2011.

Kristian Pihl Lorentzen Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) bliver ikke sigtet for at bryde partistøtteloven ved at holde et større støttebeløb hemmelig for myndighederne.

Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi har valgt at droppe sagen om skjult partistøtte til V-politikeren, som blev politianmeldt i december sidste år.

»Jeg er glad for, at vi nu kan sætte et punktum i sagen, og at forsøget på at beklikke min personlige troværdighed ved at komme med en politianmeldelse nu er efterforsket. Der er en klar konklusion om, at jeg ikke har overtrådt nogen som helst lov,« siger Kristian Pihl Lorentzen (V).

Under valgkampen i 2011 modtog Venstres transportordfører ifølge politiet 250.000 kroner i partistøtte fra Viborgegnens Erhvervslaug, men pengene blev aldrig indberettet. Imidlertid er sagen ældre end to år og dermed forældet, konkluderer anklagemyndigheden.

I sin begrundelse for at stoppe efterforskningen gør anklagemyndigheden opmærksom på, at et eventuelt strafansvar for overtrædelse af partistøtteloven ikke ville påhvile Kristian Pihl Lorentzen personligt, men derimod partiorganisationen.

Ifølge Pihl Lorentzen var det dog en utilsigtet fejl, at kredsformanden ikke havde oplyst beløbet i kredsens ansøgning til regionen om støtte.

»Der var sket en procedurefejl. Min kredsformand havde ved en fejl ikke fået krydset ordentligt af på den blanket, der skulle sendes. Det var en utilsigtet fejl, og det har politiets efterforskning også vist. Alt fremgik af det reviderede og godkendte regnskab, så der har ikke været noget ønske om at skjule noget som helst partistøttebeløb,« mener Kristian Pihl Lorentzen og forsikrer, at kredsen har forbedret sig på området, så lignende episoder ikke gentager sig:

»I organisationen, som sørger for at holde styr på alt det med valgbidrag, er der sket det, at der er kommet en kraftig opstramning, og proceduren er sådan, at sådan nogle fejl ikke sker mere, for der er intet formål med at skjule det.«