KL melder sig klar til at forhandle om lærernes arbejdstid

KL's topforhandler slår i en tale fast, at alle områder kan forhandles i forbindelse med ny overenskomst.

Kommunernes Landsforening, KL, er klar til at forhandle lærernes arbejdstid, siger Michael Ziegler, formand for KL's løn- og personalepolitiske udvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

København. Kommunernes Landsforening, KL, er klar til at forhandle lærernes arbejdstid ved de kommende overenskomstforhandlinger, siger Michael Ziegler, formand for KL's løn- og personalepolitiske udvalg.

Det skriver Folkeskolen.dk, der refererer til en tale, som Michael Ziegler tirsdag har holdt ved Danmarks Lærerforenings kongres.

»Jeg vil allerede nu slå fast, at vi i KL ser frem til forhandlingerne. Og at der ikke er nogen emner, der ikke er til forhandling. Heller ikke for lærerne,« sagde han.

I talen fortalte han, at et brev, som forhandlingsorganisationerne på det offentlige område i sidste uge sendte til KL, har gjort indtryk.

Budskabet i brevet er, at arbejdsgiverne skal indgå i reelle forhandlinger med lærerne.

»Vi kan forstå, at alle organisationer bakker op om lærerne ved de kommende overenskomstforhandlinger,« sagde Michael Ziegler.

Han understregede dog samtidig, at det ikke er ensbetydende med, at lærerne og KL kan nå til enighed, og at det ikke bliver let.

Der er ingen tvivl om, slog han fast, at KL lige som lærerne har nogle dybfølte synspunkter omkring arbejdstid.

/ritzau/