KL kræver statslig indsats for internet i udkantsdanmark

Kommunernes Landsforening vil have staten og ikke private firmaer til at sørge for, at der kommer internet til de »sorte huller« i udkantsdanmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være staten, som sørger for internetdækning i hele Danmark og ikke private firmaer.

Det mener den nyudnævnte formand for Kommunernes Landsforening, KL, Martin Damm (V), skriver Jyllands-Posten.

»Hvis man bor lige om hjørnet til et supersygehus, kan man jo bare gå derhen.

De, der bor længst væk, er dem, der har allermest brug for hurtigt bredbånd. Så det er en uheldig situation,« siger Martin Damm til avisen.

Udmeldingen kommer, efter at Jyllands-Posten har skrevet om, at flere kommuner har indstillet den digitale behandling af borgere, da internetforbindelsen for flere patienter i Danmarks udkantsområder er utilstrækkelig.

Staten har sat som mål, at 80 procent af al kommunikation mellem borgere og det offentlige inden 2015 skal foregå digitalt. Desuden stiler staten mod øget digitalisering af det offentlige sundhedsvæsen.

»Bredbåndet er en utrolig vigtig del af den nationale infrastruktur, nøjagtigt ligesom dengang vi lavede elnet, motorveje og jernbaner. Vi er afhængige af, at det virker i hele landet,« siger Martin Damm, som ifølge Jyllands-Posten dermed bakker op om flere andre borgmestre, der ikke mener, at opgaven kan løftes privat eller lokalt.

Regeringen har afvist, at det er staten, som skal stå bag internetforsyningen. Den ønsker, at bredbåndsområdet skal være markedsbaseret.

I Folketinget får Martin Damm opbakning fra begge fløje, skriver Jyllands-Posten.