KL glad for at slippe for Enhedslistens minimumstandarder

Kommunernes Landsforening glæder sig over, at Enhedslisten ikke fik held til at snige minimumskrav for de ældre med i finansloven.

Kommunernes Landsforenings formand, Erik Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bad to gange om ugen. Den ret ville Enhedslisten give til de ældre via finansloven for 2014. Det lykkedes som bekendt ikke, da finansloven blev en aftale mellem regeringen og de to borgerlige partier, Venstre og de Konservative. Og det er man godt tilfreds med i Kommunernes Landsforening (KL).

»KL er rigtig glad for et løft til ældreområdet, og at regeringen og forligsparterne ikke har lavet lovfæstede minimumstandarder, som ville sprede hjælpen tyndt ud som symbolpolitik i stedet for efter behov,« siger KL-formand Erik Nielsen ifølge landsforeningens hjemmeside.

»Denne aftale er en flot anerkendelse af, at det er kommunerne, der er tættest på borgerne, og dem, der bedst kan tilrettelægge det lokale serviceniveau,« fortsætter Erik Nielsen.

I regeringens aftale med Venstre og de Konservative er der afsat en milliard kroner ekstra til ældreområdet. Ifølge aftalen skal kommunerne i forbindelse med ansøgning og regnskabsaflæggelse dokumentere, at midlerne er brugt på de forudsatte formål på ældreområdet. Efter to år skal der gøres status på, hvordan pengene er blevet anvendt.