KL-formand langer ud efter åbenmundede Løkke-kritikere

Der er ikke noget bedre alternativ til Lars Løkke Rasmussen som Venstres formand, siger KL-formand Martin Damm. Men der er brug for at stramme op i partiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 13 Venstre-kommuneforeninger, der offentligt har trukket deres støtte til Lars Løkke Rasmussen (V) som partiformand, får nu en opsang med på vejen af KLs formand, Martin Damm (V).

De burde vente med at give deres holdning til kende til efter hovedbestyrelsesmødet tirsdag aften, hvor Løkkes fremtid skal diskuteres, lyder det.

»Vi har gode traditioner for at sætte os sammen og debattere og høre hinandens argumenter, frem for at vi skal komme med alle de her soloudmeldinger. Jeg synes, vi burde vente med at sige noget som helst til efter mødet i stedet at gøre det i medierne allerede,« siger Martin Damm, der også er borgmester i Kalundborg Kommune.

Kommuneforeningerne i blandt andet Skanderborg, Ikast-Brande, Lemvig og Viborg har i løbet af weekenden meldt ud, at de ikke længere bakker op om Løkke som formand i kølvandet på sagen om hans partibetalte tøj, sko og ferierejse.

»Det er noget af en konsekvens,« konstaterer KL-formanden.

Det gavner ikke det i forvejen svækkede Venstre på nogen måde, at åbenmundede kritikere langer ud efter formanden, mener Martin Damm, og han understreger, at han i hvert fald støtter Lars Løkke Rasmussen.

»Jeg ser ikke noget andet alternativ til en kommende statsminister,« siger han.

Men Martin Damm synes alligevel, at Venstre kunne have håndteret tøjsagen bedre. Noget, hovedpersonen Lars Løkke tidligere også selv har erkendt, da han i et interview med »Aftenshowet« på DR1 i mandags sagde, at Venstre har kommunikeret »ekstremt uprofessionelt« i sagen.

»Det kunne vi godt have gjort bedre. Jeg synes, vi skulle have sagt, at det ikke var godt nok, og at der skulle strammes op på det. Man er nødt til som politiker i år 2014 - især som toppolitiker - både at være en knalddygtig spiller på banen, men også uden for banen. Det har vi ikke været gode nok til,« erkender Martin Damm.