Kjærsgaard: Smæk kassen i over for arbejdsløse indvandrere

Det er tid til at lukke pengesluserne for at få indvandrere på overførselsindkomster i arbejde, mener Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis værdiordfører, vil have lukket pengekassen til arbejdsløse indvandrere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er en åben pengekasse.

Sådan lyder udmeldingen fra Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), efter nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten viser, at blot 47,3 procent af indvandrere fra ikke-vestlige lande er i arbejde.

Den høje procentdel af arbejdsløse indvandrere skyldes blandt andet, at det er for let at modtage penge fra staten, mener Pia Kjærsgaard:

»Vi har fjernet både starthjælpen og kontanthjælpsloftet. Jeg synes, vi har spillet fallit i mange år, for vi har ikke stillet krav til indvandrere, der er kommet til Danmark. Vi har derimod tilbudt dem alt muligt, og det er ikke godt for mennesker. Der skal også stilles krav, så man ved, at man skal yde noget, før man kan få noget.«

Hun mener derfor, at det er tid til handling, så flere indvandrere kan komme i arbejde. Her ser hun store barrierer i både tørklæder og kulturforskelle.

»Først og fremmest skal indvandrere, der kommer til Danmark og skal blive her, tilegne sig en dansk kultur, og det er det, der er problemet mange steder. Især i forhold til kvinder, som stadigvæk er undertrykt, og som ikke får lov at komme ud på arbejdsmarkedet for deres mænd. De har en kultur, der gør, at det mange gange også er svært for dem, fordi de har en tradition for, at de stadigvæk skal have tørklæde på, og at de ikke må røre ved svinekød. Det duer altså ikke,« fastslår værdiordføreren og understreger, at det er det vigtigt, at pengestømmen fra statens side bliver stoppet:

»Man er nødt til at skære ned på de ydelser, som man som indvandre får i Danmark. Det er ganske enkelt. For manges vedkommende er det i dag en åben pengekasse. Vi bliver nødt til at vende kajakken.«