Kjær-sag ikke i vejen for reformdebat

K-leder Lars Barfoed afviser, at Henriette Kjærs rod i privatøkonomien blokerer for debatten om regeringens nye tilbagetrækningsreform.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"... Vi kan jo ikke låne os til velfærd".

Umiddelbart harmonerer den overskrift ikke med domme som dårlig betaler og mangel på tilbagebetaling til små håndværksmestre, men budskabet om økonomisk ansvarlighed bliver bestemt ikke ringere af, at de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, i øjeblikket befinder sig i et privatøkonomisk stormvejr, mener Lars Barfoed.

- Alle konservative folketingsmedlemmer skal ud at advokere for reformen rundt omkring i landet. Jeg synes ikke, at jeg skal begynde at diskutere de enkelte folketingsmedlemmers private økonomi. Det har ikke noget som helst at gøre med en tilbagetrækningsreform, siger Lars Barfoed.

Regeringen vil afvikle efterlønnen gradvist, fremrykke dele af Velfærdsaftalen fra 2006 og indfører en ny seniorførtidspension for nedslidte. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) advarer samtidig om, at dansk økonomi udhules, hvis ikke der tages modige beslutninger. Men Lars Barfoed understreger, at Henriette Kjær "naturligvis fortsat nyder min fulde tillid"

Presset på Henriette Kjær er vokset de seneste uger, efter det er kommet frem, at hun og hendes mand, Erik Skov Pedersen, har modtaget flere domme for ubetalte regninger.

En meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2 viser, at 73 pct af danskerne mener, at de økonomiske problemer gør Henriette Kjær utroværdig som politiker, og 64 pct. mener, at hun bør træde tilbage fra sine ledende poster i partiet.

Kun 24 pct., at hendes problemer i privatøkonomien ikke påvirker hendes troværdighed som politiker.