Kjær: Regeringen må forhandle separat med Christmas

Kritikken af K-gruppen er grundløs, siger De Konservatives nye politiske ordfører, Henriette Kjær. Regeringen kommer til at forhandle separat med Christmas.

Henriette Kjær, der efter valget afløste Pia Christmas-Møller som politisk ordfører, er overrasket og skuffet over, at Christmas forlader partiet. Men hun er uenig i begrundelsen og opfatter det som personlig skuffelse.

- Jeg tror, at Pia Christmas er personligt skuffet over ikke længere at have en helt fremtrædende post, og det er ærgerligt, at det skal være afgørende for om Pia er med i folketingsgruppen eller ej, siger hun.

Kjær forstår ikke at Pia Christmas ikke længere har den nødvendige respekt for og tillid til ledelsen. Hun ser videre den parlamentariske situation som uændret, fordi Christmas har sagt, at hun støtter VK-regeringen. Samtidig erkender hun dog, at regeringen i en række sager kommer til at forhandle separat med løsgængeren.

- Det skal vi da gøre i visse tilfælde, og hun skal tages med på råd og orienteres i en række sager, mens der i andre sager kan være brede flertal, siger hun.

/ritzau/