Kira Peter-Hansen får Hønges plads: Jeg er lidt i chok

SF's Karsten Hønge har takket nej til plads i EU-Parlamentet. Den går i stedet til 21-årige Kira Peter-Hansen.

I dag er hun studerende, men nu bliver SF's Kira Peter-Hansen den yngste dansker i Europa-Parlamentet, da hun får pladsen fra partifællen Karsten Hønge, der har takket nej.

Den 21-årige SF'er er lidt chokeret over, at hun nu pludselig kommer ind, selv om hun kun har fået tredjeflest stemmer i partiet ved valget.

»Jeg er lidt i chok. Det er jo helt vildt at være det yngste medlem nogensinde. Det er en kæmpe ære. Jeg glæder mig til at komme i gang,« siger Kira Peter-Hansen.

15.765 stemte personligt på Kira Marie Peter-Hansen ved søndagens valg. Til sammenligning fik Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, 19.687 personlige stemmer.

Spidskandidaten for SF er Margrete Auken. Hun fik 199.522 personlige stemmer og er dermed den sikre indehaver af partiets første mandat.

Karsten Hønge stillede både op til Europa-Parlamentet og Folketinget. Indtil mandag aften har han ikke villet sige, om han ville takke ja til det ene eller det andet, hvis han blev valgt til begge dele.

Men nu har han altså takket nej til EU-pladsen - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni.

Kira Peter-Hansen har det fint med, at der har været uklarhed, fortæller hun. Hun er bare glad for, at partiet går fra ét til to mandater.

»Det er jo et luksusproblem,« siger hun.

/ritzau/