Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Regeringen har signaleret, at den ønsker at gribe ind i sygeplejerskekonflikten.
Det oplyser to af hinanden uafhængige kilder fra partier på Christiansborg til Berlingske.
Beskæftigelsesordførere og partiledere i Folketinget er lige nu indkaldt til møde i Beskæftigelsesministeriet. Her vil de ifølge Berlingskes oplysninger blive præsenteret for regeringens ønske.
Hvis der bliver tale om at ophøje den mæglingsskitse, der er på bordet, til lov, vil det betyde, at sygeplejerskerne ender med den aftale, parterne i første omgang havde indgået, men som efterfølgende blev stemt ned af Dansk Sygeplejeråds medlemmer.
Konflikten har stået på, siden medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd ad to omgange afviste den overordnede overenskomst. Begge gange anbefalede ledelsen i Dansk Sygeplejeråd endda et ja.
19. juni gik de første sygeplejersker i strejke. Siden da er antallet af strejkende sygeplejersker blevet udvidet flere gange.
Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, har rettet en appel til statsminister Mette Frederiksen (S) om, at regeringen bør gribe ind, hvis konflikten skal bringes til en ende.
Også chefforhandleren for Danske Regioner, Anders Kühnau, har tidligere fortalt, at mulighederne ved forhandlingsbordet var »udtømt«.
Så sent som tirsdag afviste statsministeren dog, at der kunne blive tale om et regeringsindgreb.
»Når der er en lovlig konflikt i gang, skal vi politikere trække os et skridt tilbage,« sagde statsministeren på vej ind til en regeringskonference i Fredericia.
Berlingske har bedt Beskæftigelsesministeriet om et interview med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om sagen. Ministeriet er endnu ikke vendt tilbage.
De politiske fronter er allerede trukket skarpt op.
På Twitter giver Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, udtryk for, at hun er »dybt bekymret« for, om regeringen blot vil trumfe mæglingsskitsen igennem og dermed tvinge den aftale igennem, som er blevet nedstemt af Dansk Sygeplejeråds medlemmer.