Kiær skal kæmpe mod Khader

Den nye konservative socialminister, Benedikte Kiær, overtager Gentofte-kredsen og skal dermed kæmpe med Charlotte Dyremose og Naser Khader ved næste valg.

Benedikte Kiær Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives nye socialminister, Benedikte Kiær, overtager partiets højborg i Gentofte efter Connie Hedegaard og lægger dermed pres på partifællerne Naser Khader og Charlotte Dyremose i næste folketingsvalgkamp.

Efter længere tids interne forhandlinger hos de Konservative er Benedikte Kiær gået med til at flytte fra Rudersdal i Nordsjælland til Gentofte-kredsen, der ligger i Københavns Omegns Storkreds.

Her er de to folketingsmedlemmer Naser Khader og Charlotte Dyremose i forvejen opstillet, og da storkredsen kun ventes at give valg til to konservative, er der budt op til stoleleg i Københavns omegn.

Gentoftes vælgerforeningsformand, Birthe Philip, glæder sig over, at Benedikte Kiær lod sig overtale til at erstatte Connie Hedegaard, der fik et kanonvalg i 2007, men blev udnævnt til EU-kommissær i november sidste år.

»Det hul, Connie Hedegaard efterlod sig, skulle jo fyldes af en person med en meget klar konservativ profil, men også med en social vinkling, som for mig er vigtig,« siger Birthe Philip, der ikke er i tvivl om, at Benedikte Kiær vil sætte sig tungt på det ene mandat i kredsen.

»Gentofte er en sikker kreds,« fastslår hun.

I sidste uge faldt det på plads, at Naser Khader stiller op i Rødovre-kredsen på den københavnske vestegn, og han frygter ikke konkurrencen fra den højt profilerede minister.

»Jeg har hele tiden vidst, at hun skulle ende dér, og vi appellerer ikke til de samme vælgere,« siger Naser Khader.

På barselsorlov

Den tidligere skatteordfører Charlotte Dyremose, der i øjeblikket er på barselsorlov fra Folketinget, stiller op i Lyngby-kredsen. Hun fik 3.571 personlige stemmer ved valget i 2007 og fik dermed det andet mandat, selv om der var meget langt op til Connie Hedegaard, der støvsugede storkredsen med 21.751 personlige stemmer. Mere end halvdelen af samtlige konservative stemmer.

Hos de Konservative er håbet nu, at Benedikte Kiær med sin sociale profil kan holde på Connie Hedegaards socialkonservative vælgere, mens der ventes kamp om den anden plads mellem Naser Khader og Charlotte Dyremose. Med Benedikte Kiærs flytning ventes alle de tunge konservative profiler at være på plads til næste valg.