Khader til LA: Skal søskende kunne gifte sig?

De Konservatives Naser Khader mener en enkelt kone er rigeligt. Han vil nu have LA-toppen til at svare på, hvor partiets grænse går.

De Konservatives Naser Khader mener en enkelt kone er rigeligt. Han vil nu have LA-toppen til at svare på, hvor partiets grænse går. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliances Joachim B. Olsens principielle udmelding om, at flerkoneri bør være tilladt bliver nu hårdt kritiseret af en af partiets alliancepartnere i blå blok. De Konservatives integrationsordfører Naser Khader opfordrer nu Liberal Alliances partiledelse til at sætte foden ned.

- Det er simpelthen for langt ude. Der må være en grænse. Hvad bliver det næste? Er det så også i orden, at en bror gifter sig med sin søster? Det må Liberal Alliance gøre rede for, siger Naser Khader og forklarer, hvorfor han mener, retten til flerkoneri er helt ude i hampen:

- Joachim B. Olsens udmelding er en hån mod de mange kvinder rundt om i verden, som bliver tvunget til at gifte sig med en mand, der i forvejen har to, tre og fire koner. Der er jo ikke nogen kvinder, der vælger at gøre det frivilligt, og slet ikke i Danmark.

Det er i dagens udgave af Berlingske, at den tidligere kuglestøder lægger an til en armlægning med forbuddet om flerkoneri.

- Hvis to kvinder kan blive enige om, at de vil giftes med én mand, så synes jeg det vil være i orden, siger Joachim B. Olsen, når han bliver spurgt til emnet.


Han understreger, at det er en principiel holdning og ikke et forslag, som han går til valg på. Og han tilføjer, at det naturligvis aldrig vil kunne komme på tale i en kristen kirke.

På facebook har udmeldingen vakt stor debat. Samfundsdebattør og  tidligere konservativ folketingskandidat, Suzanne Bjerrehus er ikke begejstret for Joachim B. Olsens tanker, som hun mener er et tilbageskridt for ligestillingen.

Send den primitive mand tilbage til Middelalderen. Det er ikke vores kultur med flerkoneri, skriver Bjerrehus, mens hun tilføjer: 
 
- Folk kan have sex med alle mulige, de kan bo papirløst sammen med flere, de kan testamentere til hinanden, men ligefrem at skulle kunne gifte sig med flere koner eller mænd med alle de med alle jurisiske konsekvenser... nej nej nej.

Det er ikke lykkes at få en kommentar fra Liberal Alliances politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll.