Khader stiller krav til regeringsgrundlag

Næppe en dag uden nye krav fra Naser Khader. Nu vil han have skattereform og asylforhold i et regeringsgrundlag.

Naser Khaders valgturne nåede i går til Odense. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Lund Pedersen

Naser Khader strammer nu yderligere kravene til Anders Fogh Rasmussen (V). Uanset om han selv kommer med i en regering, har han to krav til et regeringsgrundlag, før han kan pege på Fogh Rasmussen som statsminister efter valget. Her skal stå, at regeringen vil arbejde for en skatteereform og forbedre forholdene for asylbørn.

»Jeg vil formulere mig på den måde, at jeg kan ikke forestille mig, at vi bakker op om et grundlag, der ikke omfatter en skattereform. At få en skattereform mener vi er samfundsnødvendigt. Alle de der små slatne skatteletelser, der ikke gør den store forskel i forhold til at få flere hænder duer ikke,« siger Khader.

Og det samme gælder forholdene for asylansøgere.

»Igen kan jeg ikke forestille mig, at vi vil acceptere noget, hvor asylansøgere skal forstætte med at bo i årevis i disse asylcentre,« siger Khader.

I Venstre er de forundret over, at Naser Khader dagligt kommer med nye trusler. For hvor ender alt dette?

»Ja, men allerede inden jeg hører, hvad kravene er, kan jeg sige dig, hvad svaret er. Det er, at jeg forhandler det ikke på den her side af valget, altså,« siger Anders Fogh Rasmussen.

Fogh Rasmussen må samtidig erkende, at han bliver presset fra flere sider. Dansk Folkeparti melder sig nu i kapløbet med krav om, at Fogh skal levere indrømmelser på ældreområdet, hvis DF fortsat skal være en stabil partner.

»Vi har brug for en ny satsning på ældreområdet. Vi vil have ældrechecken hævet med 2.400 kr.,« siger DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.