Khader: Sort dag for ytringsfriheden

Danmark skal protestere over Storbritanniens beslutning om at nægte den hollandske politiker og filmmand Geert Wilders indrejse i landet, mener Khader og DF.

Foto: Keld Navntoft / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bliver partileder for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard den næste, som ikke må rejse ind i Storbritannien?

Sådan spørger løsgænger i Folketinget Naser Khader, efter at Storbritannien i dag forbød den kontroversielle hollandske politiker og filmmand Gert Wilders at rejse ind i landet. Wilders blev inviteret af et medlem af det britiske Overhus for at vise sin islamkritiske film, "Fitna".

Herhjemme opfordrer både Dansk Folkeparti og Naser Khader den danske regering til at protestere over beslutningen.

- I dag har Storbritannien gjort lige nøjagtig det, man ikke skulle gøre. Man har givet manden en endnu større scene at spille på, ja, nærmest en cirkusarena. Det er et stort nederlag i den globale værdikamp. Storbritannien har erkendt, at man gør det for at undgå ballade, og man har dermed lagt sig på knæ for islamisternes pres, siger Naser Khader.

Han beskylder den britiske regering fra hykleri, fordi man på den ene side ikke vil tillade en folkevalgt politiker fra et andet EU-land indrejse samtidig med, at man ser igennem fingrene med Storbritanniens egne "forfærdelige radikale imamer, der opfordrer til terror".

- Der er tale om en folkevalgt politiker, der aldrig har krummet et hår på nogens hoved. Der er ingen saglige grunde til at nægte Wilders indrejse i Storbritannien. Derfor må udenrigsminister Per Stig Møller (K) rejse sagen over for sin britiske kollega, David Miliband, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

/ritzau/