Khader sættes op imod Thorning og Per Stig

Ny Alliances stifter stiller op til Folketinget i København, og dermed skal han slås om stemmerne med prominente navne som Helle Thorning-Schmidt og Per Stig Møller.

Københavnere får Naser Khader på stemmesedlen sammen med bl.a. Kamal Qureshi, Helle Thorning-Schmidt og Per Stig Møller. Fotos: Keld Navntoft, Nils Meilvang, Scanpix/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den kommende valgkamp kommer til at byde på en direkte duel mellem Ny Alliances stifter Naser Khader og Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i København.

Det vil stå klart når Ny Alliance senere i dag ifølge Berlingske Tidendes oplysninger vil, offentliggøre, at Naser Khader vælger at stille op i København - hvor han fik et flot valg i 2005 for de Radikale - mens hans medstifter Gitte Seeberg stiller op på Sjælland.

Gitte Seeberg får også kam til sit hår under valgkampen. Ikke nok med, at hun kommer op imod sine tidligere partikammerater fra de Konservative i skikkelse af bl.a. Brian Mikkelsen, Helge Adam Møller og Christian Wedell-Neergaard. Hun får også følgeskab på listen af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard og Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

I København skal Naser Khader blandt andre også slås mod sin tidligere partifælle fra de Radikale Lone Dybkjær, den konservative udenrigsminister Per Stig Møller, Venstres tidligere bygge- og teknikborgmester i hovedstaden Søren Pind og SFs Kamal Quresi.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er Ny Alliance snart på plads med en samlet liste over partiets kandidater til Folketinget. I øjeblikket er de forskellige kredse ved at gennemføre opstillinger og urafstemninger om kandidater.

I Nordjylland betyder det, at folketingsmedlemmet Inge Lene Ebdrup, der for kort tid siden under stor mediebevågenhed forlod Venstre for at slutte sig til Ny Alliance, kan få endog meget skarp konkurrence.

Den kommer fra Preben Juel der er en erfaren politimand, og som kommer fra jobbet som chefkriminalinspektør og leder af det danske forbindelseskontor i Europol i Holland. Han har tidligere været chefkrimminalinspektør i både Århus og Aalborg, og internt i partiet vurderes han ifølge Berlingske Tidendes kilder som et godt navn, der ikke mindst vil være et strækt kort i retspolitikken.