Khader kan være på vej tilbage i dansk politik

Den tidligere folkevalgte for de Radikale og Ny Alliance er ifølge avis favorit til at overtage konservativ kreds i Aarhus til folketingsvalget.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Naser Khader kan være på vej til et comeback i dansk politik.

Den erfarne politiker og nuværende Senior Fellow ved den amerikanske tænketank Hudson Institute er i hvert fald ifølge Jyllands-Posten favorit til at overtage de to eftertragtede konservative kredse Aarhus Syd og Skanderborg efter Tom Behnke (K), som ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg.

Flere centrale konservative topfolk bekræfter over for avisen, at Naser Khader, der stillede op for partiet i 2011, og som har været valgt ind for de Radikale og Ny Alliance, er gået i tænkeboks for at beslutte, om han ønsker at genindtræde i dansk politik.

De to kredse er med stor sandsynlighed et af de mest sikre mandater til de Konservative, og partiet har igennem en længere periode ledt efter en markant skikkelse til at overtage faklen efter Tom Behnke.

Formanden for de Konservatives vælgerforening i Aarhus, Lars Kjær, afviser dog, at der er noget konkret på plads.

»Jeg har ingen kommentarer til rygter. Jeg har en bruttoliste med 12 navne, som vi fører samtaler med om den ledige plads. Og alle skal have mulighed for at drøfte sagen fortroligt med os og have mulighed for at trække sig uden at andre kender deres identitet,« siger Lars Kjær til stiften.dk.

Partiformand Søren Pape Poulsen (K), ønsker heller ikke at bekræfte Naser Khaders mulige kandidatur i Aarhus, men over for Jyllands-Posten medgiver Pape, at Naser Khader vil være et godt navn at opstille for de Konservative.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 lykkedes det ikke Naser Khader at blive valgt til Folketinget. Kort tid efter forlod han dansk politik.

Berlingske Nyhedsbureau har tirsdag uden held forsøgt at få en kommentar fra Naser Khader.