Khader er parat til at tage et asylvalg

Hvis Ny Alliance ikke får "et godt resultat for de afviste familier", så er partiet parat til at tage et valg på sagen, skriver Naser Khader i sit nyhedsbrev.

Naser Khader stiller krav. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

- Ny Alliance vil gøre et ihærdigt forsøg på at opnå et godt resultat for de afviste familier, men hvis det skulle komme dertil, så tager vi gerne et valg på sagen. Et asylvalg kan ikke skræmme Ny Alliance.

Sådan skriver partileder Naser Khader sent onsdag aften i sit nyhedsbrev. Dermed afviser han indirekte, at det var frygt for et valg, der førte til, at partiet tidligere samme dag valgte ikke at gå sammen med den øvrige opposition og nedstemme regeringen og Dansk Folkepartis asyludspil.

Naser Khader understreger, at han forventer, at regeringen er parat til at give indrømmelser til Ny Alliance i spørgsmålet om de afviste irakiske asylansøgere.

- Skulle det ske, at regeringen og Dansk Folkeparti mod forventning alligevel ikke er indstillede på at flytte sig i vores retning - så må vi konstatere, at regeringen ikke har flertal for sin politik, og den må så drage konsekvensen, skriver Khader.

/ritzau/