Khader: DFer skyld i min valgkamps-fadæse

Naser Khader hævder nu, at det var en fra Dansk Folkeparti, som fik ham sendt ud i en af 2007-valgkampens største fadæser, da han ikke kunne forklare sit eget partis skattepolitik.

Foto: Mogens Flindt / Scanpix

Mange husker scenen fra sidste valgkamp, som et af de mest pinlige øjeblikke i dansk politik. Naser Khader møder Pia Kjærsgaard i en valgduel i Kalundborg, da en kvindelig vælger i en islandsk sweater spørger Khader, hvad hans forslag om flad skat på 40 procent vil betyde for en almindelig lønmodtager.

”Hvad mener du?,” spørger Khader.

”Ja for en indkomst på 20.000 kr.”, uddyber vælgeren.

”Jamen, jeg har ikke lavet en beregning,” svarer en af 2007-valgkampens absolutte hovedpersoner.

”Nej men du må alligevel stadig kunne give et eksempel. Er det flad skat, eller hvad er det du mener med 40 procent?”

”Altså, jeg forstår simpelthen ikke dit spørgsmål,” svarer en rådvild Khader

Og sådan bliver det ved og ved i over fire meget lange minutter – uden at vælgeren får Khader til at fortælle, hvad Ny Alliances skattepolitik betyder for en almindelig lønmodtager. I dagene efter bliver tv-klippet et kæmpehit i nyhedsudsendelser og på nettet og fortællingen bliver, at Ny Alliances partileder ikke engang forstår partiets egen skattepolitik.

Men i det seneste nummer af Euroman tager Naser Khader nu til genmæle.

Han afslører nu, at spørgeren faktisk var fra Dansk Folkeparti.

”En fra Dansk Folkeparti spørger mig under en debat om sin selvangivelse, og selvfølgelig ved jeg, hvad 40 procent i skat er,” bedyrer Khader og tilføjer, at når han ikke var i stand til at svare på spørgsmålet, skyldes det, at han jo ikke anede, hvad spørgerens personlige skattefradrag var.

”Så bliver historien, at jeg ikke ved noget om økonomi. Jeg er altså uddannet økonom,” siger Khader til Euroman.

Ikke fair play
Til berlingske.dk tilføjer Naser Khader, at ”det ikke er fair-play, når man får nogen til at stille spørgsmål, som er aktivt i sit eget parti.”

”Det er jo ikke tilfældigt, at syv ud af de otte, som spørger mig om noget på valgmødet, er fra Dansk Folkeparti. Det stinker,” siger Naser Khader.

Pia Kjærsgaard har bestemt ikke meget til overs for Khaders udlægning.

”Det er simpelthen absurd. Dårlige undskyldninger fra Khader. Han burde erkende, at han var rigtig, rigtig på den i stedet for at skjule sandheden,” lyder hendes kritik af Khader, der i dag er konservativt folketingsmedlem.

Kjærsgaard afviser samtidig kendskab til spørgeren:

”Jeg tror overhovedet ikke, at hun var fra Dansk Folkeparti, men bare en almindelig tilhører, som stillede et relevant spørgsmål og hang ved, fordi hun bare gerne ville have svar.”

Men spørgeren, som hedder Annette Lieberkind, bekræfter Naser Khader i, at hun var og er medlem af Dansk Folkeparti. Efter valget blev hun endda kasserer i DFs Næstved-afdeling. Hun afviser dog hans påstand om, at være instrueret i at stille skatte-spørgsmålet.

”Jeg har da lov at stille spørgsmål og være kritisk over for politikerne. Det har ikke noget at gøre med, hvilket parti jeg tilhører,” siger Annette Lieberkind.

Naser Khader understreger, at Pia Kjærsgaard har et problem, når hun hævder, at spørgeren ikke var DF.

Se klippet med Khaders svar her: