Kendt milliardær presser sig selv: Taber jeg ikke ti kilo, giver jeg 250.000 kroner til Enhedslisten

Hvis rigmanden Lars Seier Christensen ikke taber sig mindst ti kilo på fem måneder, giver han et sponsorbidrag på en kvart mio. kr. til Enhedslisten. »Den ydmygelse vil jeg simpelthen ikke opleve.«

I kampen mod kiloene tager rigmanden Lars Seier Christensen nu en usædvanlig metode i brug.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Seier er en stor mand.

Ifølge egne ord er han »knap to meter høj og generelt stor af bygning«. Derfor vil han gerne tabe sig.

I kampen for en bedre figur tager han nu en utraditionel metode i brug. For han skal presse sig selv:

Derfor har han sat 250.000 kr. på højkant, hvis han ikke smider de ekstra kilo.

Han er en liberal herre, og derfor skal hans politiske modsætning, Enhedslisten, modtage pengene, hvis Lars Seier mislykkes i sin vægtmission.

»Hvis ikke jeg er på eller under 110 kilo 1. marts 2018, så sender jeg Enhedslisten et sponsorbidrag på 250.000 kroner!« skriver Lars Seier på sin Facebook.

Hvis milliardæren ikke taber sig i vægt, vil han i hvert fald tabe ansigt, mener han.

»Jeg har fundet ud af, at når man skal tabe sig – og det er virkelig en udfordring for mig – så er det godt at have noget at holde det op imod. Jeg håber, at det her vil motivere mig nok, for den her ydmygelse vil jeg simpelthen ikke opleve,« siger han og fortsætter:

»Enhedslisten er det mest usandsynlige, jeg kunne forestille mig at støtte under nogen som helst omstændigheder. Det er så langt fra det, jeg har lyst til, og det som jeg kan forestille mig.«

Men Lars Seier er ikke nervøs. Han føler sig 99 procent sikker på, at han nok skal lykkes.

For selvom det nogle gange kan være nemmere at tabe sig hurtigt, så er det ikke, hvad Lars Seier ønsker.

»Der er faktisk en klinik, jeg har været på et par gange, hvor du kan smide ti kilo på to uger, men så ryger musklerne også. Jeg vil gerne fastholde min træning, som jeg har strammet meget op det seneste års tid. Jeg vil ikke kaste det over bord. Så et stabilt tempo, lidt mindre rødvin og lidt mere proteinpulver er vejen frem,« siger han.

Han har valgt at donere netop 250.000 kr., fordi det er et »pænt, rundt tal«.

»Og så fordi beløbet er nok til at motivere mig, men også et beløb jeg kan overleve foruden, hvis det skulle gå galt,« siger Lars Seier.

Nu håber han bare, at Enhedslisten vil tage imod pengene.

»Jeg har spekuleret på, om de vil tage imod mine penge. Det må de selv vurdere. Men jeg håber da ikke, at de går ud og siger, at de ikke vil, for så virker mit væddemål jo ikke,« siger han.

Berlingske har spurgt Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, om Lars Seiers penge kan ende i partikassen. Finansordføren understreger, at partiet ikke tager imod penge fra skattely, men eftersom rigmanden henviser til en dansk konto, er Pelle Dragsted positiv.

»Det er et spændende tilbud. Selvom jeg ønsker Lars Seier det bedste i forhold til sin kampvægt, så må vi fra Enhedslistens side overveje, om vi skal organisere en lind strøm af økologiske lækkerier mod Schweiz de næste måneder, så vi kan vinde det væddemål,« siger han og tilføjer:

»Jo flere af Lars Seier penge, der går til et godt formål, jo bedre. Det skal der ikke herske nogen tvivl om.«

Dommen falder 1. marts næste år – et par måneder efter jul, så Lars Seier har mulighed for at tabe eventuelle julekilo, oplyser han.