Kender Lars Barfoed til dyrebordeller?

Midt i de historiske forhandlinger om en tilbagetrækningsreform skal justitsministeren redegøre for udbredelsen af dyrebordeller i Danmark.

Vicestats- og justitsminister Lars Barfoed (K) skal i dag redegøre for udbredelsen af dyrebordeller i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Christiansborg er ved at koge over af valgrygter og hårde forhandlinger om en historisk tilbagetrækningsreform, skal landets vicestats- og justitsminister, Lars Barfoed (K), i dag redegøre for udbredelsen af dyrebordeller i Danmark.

Det sker efter, at Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, har stillet en række spørgsmål om dyrebordeller og dyresex, som skal tages op i et åbent samråd klokken 15 i retsudvalget i dag.

Verden ifølge Bubber

Marlene Harpsøe vil blandt andet gerne vide, hvordan domspraksis i sager om seksuelt misbrug af dyr har udviklet sig og om ministerens kendskab til dyrebordeller i Danmark. Debatten om dyresex brød ud for en måned siden, efter TV-programmet ’Danmark ifølge Bubber’ dykkede ned i det tabubelagte fænomen.

Og det er netop Bubber, der har fået dyrevelfærdsordføreren fra Dansk Folkeparti til at kalde Lars Barfoed i samråd.Marlene Harpsøe, hvorfor skal justitsministeren svare på spørgsmål om dyrebordeller?

- Jeg synes, der er nogle ting, som ministeren skal konfronteres med, efter Bubber har lavet det her program. Det viser tydeligt, hvor udbredt dyrebordeller og såkaldt 'fence hopping' er i Danmark. Der var blandt andet et eksempel med en mand, der begik overgreb mod en fremmed persons ged efter at have brudt ind på ejerens ejendom.

Men hvordan skal Lars Barfoed kunne redegøre for det?

- Det må jo vise sig. Vi skal have klarlagt, hvor udbredte de her problemer er. Og jeg synes, det med alt tydelighed har vist sig at være et problem. Foreløbigt har argumentet for ikke at forbyde dyresex været, at problemet ikke var særligt udbredt. Men det er jo ikke rigtigt, viser Bubbers program.

Ud over Bubber - er det så et problem, du har kendskab til fra andre kilder?

- Ja, jeg har også været i kontakt med organisationen ’Dyrenes Venner’, der har masser eksempler på, hvordan dyr lider overlast, når de bliver voldtaget af mennesker.

Mærkesag for DF

Er det ikke en smule populistisk at trække hele retsudvalget i samråd om et emne fra et TV-program med Bubber?

Nej, slet ikke. Det er ikke nyt, at Dansk Folkeparti kæmper imod dyresex. Vi har tidligere sat fokus på blandt andet dyrepornografi. Jeg synes, det er godt, at vi igen får skabt opmærksomhed om emnet, efter der er kommet nye oplysninger frem, fortæller Marlene Harpsøe til Berlingske.

Dyreetisk Råd har tidligere talt imod, at man forbyder dyresex fordi, det ifølge rådet, ikke fjerner fænomenet.