Karsten Lauritzen: Skrotter EFI og starter genrejsning af Skat

Karsten Lauritzen (V), skatteminister juni 2015- ? Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Der er i dén grad noget rituelt over det. Da Venstres Karsten Lauritzen tiltrådte som skatteminister i 2015, betonede han – ligesom sine forgængere – at han ville genskabe tilliden til Skat. Og som en af sine første store handlinger sendte skatteministeren EFI til skrot. Samtidig forklarede han Politiken, at »med den viden, vi har i dag, skulle EFI aldrig have været igangsat. Det var en fejl«.

En del af regningen kom, da Karsten Lauritzen i august 2016 lancerede en redningsplan til syv mia. kr. og med en total omstrukturering af Skat. 1.000 nye medarbejdere skulle ansættes, og 1.000 planlagte fyringer blev annulleret.

I samme anledning mente Karsten Lauritzen, at alle ni skatteministre siden 2005 var medansvarlige for nedsmeltningen i Skat. Han afviste dog en samlet undersøgelse af forløbet og mente, at man i stedet skulle se fremad. Da et flertal for en undersøgelse tegnede sig mandag aften, forklarede ministeren i en skriftlig kommentar, at regeringen vil indgå i konstruktive drøftelser om det.