Karsten Hønge klar til at følge ny formand i regering

Folketingsmedlem Karsten Hønge bakker op om den nye formands mål om, at SF skal i regering igen. Vi skal have indflydelse, siger han.

Der blev sat gang i en politisk lavine, da Karsten Hønge (SF) i sidste måned trådte ind i Folketinget som suppleant for Anne Baastrup (SF). Han lagde ud med at lufte tanken om, at SF måske ikke hørte til i regeringen, hvis den var så forhippet på at sælge DONG-aktier til Goldman Sachs, og kort tid efter var SF ude af regeringssamarbejdet.

Men nu understreger Karsten Hønge, at han bakker fuldt ud op om den nyslåede formand Pia Olsen Dyhr (SF), når hun siger, at partiet skal forsøge at komme i regering igen.

»Ja, bestemt. Jeg mener helt klart, at SF har en funktion som parti, fordi vi vil have konkret indflydelse. Vi vil lave forandringer for ganske almindelige mennesker hver eneste dag, og det kan man kun, hvis man målrettet søger indflydelse. Derfor er det helt klart et mål for SF igen,« siger Karsten Hønge til DR.

»Men regeringsmagten er ikke et mål i sig selv. Den er et redskab, som vi skal bruge til konkrete forandringer,« understreger han.

Karsten Hønge er kendt som en del af den røde fløj i SF, mens Pia Olsen Dyhr traditionelt har hørt til den grønne fløj, som har søgt regeringsmagten, men Hønge støtter den ny formand, som han beskriver som en stærk politiker med et godt overblik og et godt og hæderligt menneske, der kan samle partiet.

»Den første opgave bliver, at alle de, der er medlemmer af SF i dag, også føler sig velkomne i partiet fremover. Det bliver en opgave om at samle SF omkring formanden, men først og fremmest omkring en politik, der bringer SF fremad igen,« siger Karsten Hønge.

Han mener ikke, man skal lægge noget i, at han ikke er på den stillerliste med 100 SF-støtter, som Pia Olsen Dyhr skulle bruge for at kunne stille op som formand, men peger i stedet på, at Pia Olsen Dyhr nu skal genskabe vælgernes tillid til SF.

»Det er utroligt vigtigt, at vi nu får banket nogle pæle i jorden, så vælgerne kan se, hvor de har SF, og at de kan genkende SF, og at der er grund til, at de også ved næste valg stemmer på partiet,« siger Karsten Hønge og forudser, at der i partiet sagtens kan komme nogle bump på vejen mod det mål.

»SFere er nogle, der diskuterer. Men nu skal vi finde de pejlemærker, som gør, at vælgerne igen får tillid til SF. Og der kan vi da godt have lidt forskellige tilgange til det, men jeg er sikker på, at det klarer vi en rigtig fin tone,« siger folketingspolitikeren.