Karen J.-afløser tripper voldsomt i kulissen

65-årige Karen Jespersen vil hellige sig den politiske journalistik, men bliver i Folketinget frem til næste valg. Imens tripper hendes suppleant for at komme tilbage til Folketinget.

Finn Thranum bor i Hou og er medlem af byrådet i Odder Kommune, hvor han blandt andet sidder i Social- og Sundhedsudvalget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Odder Kommune
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre-politikeren Karen Jespersens melding om, at hun stopper i Folketinget efter næste valg giver hendes førstesuppleant, Finn Thranum, nyt håb om endnu en tørn i Folketinget.

- Jeg er bare så klar. Jeg mener ikke, at hun skal stoppe, eller noget i den stil. Det siger jeg ikke. Men den dag muligheden kommer, så tøver jeg ikke en kende, siger Finn Thranum, der ved valget sidste år var Venstres spidskandidat i Aarhus Vest.

Blot ni måneder efter valget har 65-årige Karen Jespersen valgt at hellige sig arbejdet med netavisen Den Korte Avis og nedprioritere arbejdet i Folketinget. Alligevel har hun ikke tænkt sig at opgive sit folketingsmandat inden valget, der senest bliver udskrevet i 2015.

Finn Thranum, der er byrådspolitiker i Odder Kommune, lægger ikke skjul på, at han havde håbet, at opkaldet fra b.dk indeholdt en melding om, at Karen Jespersen stopper i Folketinget med øjeblikkelig virkning. Men han ser ingen grund til at kritisere hendes beslutning om at fortsætte frem til næste valg.

- Jeg respekterer fuldt ud det mandat, Karen Jespersen sidder på. Jeg afventer hendes beslutning. Den dag, der er en i kredsen der måtte stoppe, så er jeg bare mere end klar, siger Finn Thranum.

Tidligere på året var han inde og snuse til arbejdet i Folketinget, da han i 97 dage afløste Troels Lund Poulsen, som gik på orlov under debatten om hans mulige involvering i behandlingen af Helle Thorning-Schmidts skattesag.

- Det var en utroligt god læretid. Det gav mig følelsen af, at jeg nu er klar til at yde. Men så blev jeg sendt hjem, fordi Troels kom tilbage, siger Finn Thranum.

Han fik 1104 personlige stemmer ved valget sidste år.