Kandidat Kinnock og stålbyen i Sydwales

Mens alle venter på, at Helle Thorning-Schmidt sætter sig selv og resten af Folketinget på valg, er husbonden Stephen Kinnock allerede på plakaten i Storbritannien.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt med sin mand, Stephen Kinnock. Han håber på at blive valgt til det britiske underhus den 7. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Stephen Kinnock kan den 7. maj gøre sin hustru, Helle Thorning-Schmidt, kunsten efter og sikre sig et sæde som folkevalgt. Ikke i Folketinget, men i det britiske underhus. Ikke for Socialdemokraterne, men for søsterpartiet Labour.

Hans kandidatur hviler dog på indbyggerne i walisiske Port Talbot, hvor han er opstillet.

I anledning af valget bragte DRs »21 Søndag« i forrige weekend en reportage fra industribyen i Sydwales. Her synes ikke mange af byens indbyggere at kende den 45-årige politiker. Snarere hans familierelationer.

Mens han i Danmark er kendt som statsministerens mand, er han i Storbritannien først og fremmest kendt som søn af den tidligere Labour-leder Neil Kinnock. Og han bliver i interviewet spurgt til, hvorvidt den opfattelse trætter ham:

»For at være ærlig, så håber jeg, at jeg en dag kan give interview uden at få stillet det spørgsmål,« svarer Kinnock.

Se hele indslaget hos DR.

Ideen med indslaget på DR er dog ikke så original endda.

Allerede da Stephen Kinnock sidste forår arbejdede for at blive Labours lokale kandidat, drog London-korrespondent, Michael Bjerre, i dag Berlingskes politisk redaktør, til Port Talbot.

Her beskrev han den verden, der er til forskel på familien Thorning-Kinnocks hjem på Østerbro og stålbyen i Sydwales:

»Allerede når man nærmer sig Port Talbot ad motorvejen M4, fornemmer man, at man her er lysår fra »2100 Spelt« og Østerbros storbymoderne specialbutikker, de trendy cafeer og privatskoler. For ved første øjekast kan man kun se Port Talbots gigantiske stålværk, og værkets mange skorstene, der sender gråhvid røg op mod himlen.«

Læs artiklen på Berlingske.