Kaare R. Skou stopper

"Gårdejer Skou" vil på pension.

Arkivfoto fra TV 2-valgstudiet i 1994. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK LUNTANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det kommende folketingsvalg bliver udskrevet, bliver det ikke bare et farvel til en række kendte politikere. Politikere som enten ikke selv genopstiller, eller vælgerne vælger ikke at genopstille.

TV2's mangeårige politiske journalist Kaare R. Skou har nemlig valgt at gå på pension, når valgdagen er ovre.

- Jeg føler, at jeg så har gjort min pligt, og et valg er et godt tidspunkt at skifte, siger den 62-årige Kaare R. Skou som i over et kvart århundrede har dækket dansk politik fra en udkigsposition på først Københavns Radio, hvorfra turen gik til Radioavisens redaktion på Christiansborg og siden konkurrenten TV2.

- Vi får jo nok folketingsvalg til næste år, og så går der fire år, og så vil jeg i hvert fald være nået pensionsalderen. Jeg vil hygge mig med at skrive et par bøger, som jeg har i støbeskeen. Og så vil jeg tage det stille og roligt og blive iagttager udefra af dansk politik. For jeg vil jo ikke holde op med at interessere mig for dansk politik, siger Kaare R. Skou.

Landskendt kommentator

Det med at blive kendt skete ellers langsomt, for længe var det slet ikke meningen, at Kaare R. Skou skulle bruges på skærmen.

Men under dronningerunden 1993 blev Kaare R. Skou - netop på grund af sin store historiske viden om dansk politik - bedt om at give en analyse i TV2, og resten er historie. Ikke blot blev journalisten landskendt, kommentatorrollen blev sådan set også opfundet hos TV2.

Det var dog på Københavns Radio, at Kaare R. Skou fik sit senere så berømte øgenavn, "Gårdejer Skou". Efter at Kaare R. Skou endnu en morgen var blevet præsenteret af radiostationens nyhedsoplæser, ringede en lytter fortørnet ind og spurgte, siden hvornår det var blevet almindeligt at medarbejderne blev benævnt med deres titler: Der var jo én som konsekvent blev omtalt som "gårdejer Skou".

- Og jeg har aldrig været gårdejer. Jeg har højest haft et parcelhus, som Kaare R. Skou forklarer.

/ritzau/