Kaare R. Skou får karantæne

Opdateret: 16:20: Åbenmundethed om TV 2s kilder i den politisk sprængfarlige sag om læk i forsvaret i 2007, koster Kaare R. Skou tvungen afspadsering. Og han har "meget" afspadsering, siger han.

Foto: Lars K. Mikkelsen

TV 2s kendte politiske journalist Kaare R. Skou er blevet sendt hjem af TV 2-ledelsen, erfarer Berlingske.

Det sker efter, TV-stationen mener, at har snakket over sig i sagen om lækken i forsvaret, der i 2007 førte til, at TV 2 kunne lave et TV-indslag om at danske jægersoldater skulle udsendes til Irak.

LÆS OGSÅ: Nyhedschef undsiger Kaare R. Skou i læksag

En historie, der ifølge Forsvaret selv, bragte de danske jægersoldaters liv i fare, og som kan koste kilden til historien op til 12 års fængsel.

Men også TV 2-journalister risikerer fængselsstraf for at bringe en historie, som bringer danske soldaters liv i fare. Blandt andet derfor vakte det opsigt, at TV 2s egen Kaare R. Skou for en uges tid siden pludselig afslørede, at det var en person i Forsvarsministeriet, der var kilde til den penible historie. 

"Af hensyn til Nyhederne"

Hvem det var, ville han ikke ud med. Men Kaare R. Skou fastslog, at han var sikker i sin sag om at lækken skulle findes i forsvarsminister Søren Gades eget ministerium, da han selv var på vagt den dag i 2007, hvor historien var "varm", som han udtrykte det.

Kaare R. Skous åbenmundethed, som kan bringe andre TV 2 journalister i problemer, har tilsyneladende været for meget af det gode for TV 2-cheferne.

LÆS OGSÅ: Hård kritik af TV2 i lækage-sag

- Kaare R. Skou har en særlig rolle i sagen. Af hensyn til Nyhederne, vores troværdighed og Kaare selv, er det derfor aftalt, at Kaare i den kommende tid afvikler opsparet afspadsering, skriver TV 2-ledelsen i et nyhedsbrev til stationens medarbejdere

Meget afspadsering

TV2s nyhedschef Michael Dyrby nægter at kommentere sagen over for berlingske.dk. Det samme gør sagens hovedperson Kaare R. Skou.

Men hvor meget afspadsering har du?

- Jeg har meget, siger Kaare R. Skou.

Kan du overhovedet komme tilbage, mens sagen kører?

- Det må du tale med Michael Dyrby om. Det er der ikke aftalt noget om.

Er det her sket i mindelighed?

- Jeg synes, det er meget fornuftigt.

Hvorfor er det fornuftigt – du skrev det jo også i din bog uden det fik konsekvenser?

- Jeg har ikke flere kommentarer.