Kaare R. Schou vender tilbage

TV2-journalisten vender tilbage efter han i februar blev pillet af skærmen på grund af lækagesagen.

Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke nogen aprilsnar. Den 1. april vender TV2's journalist Kaare R. Schou tilbage på skærmen, efter at han i begyndelsen af februar blev sendt på tvunget afspadsering på ubestemt tid i kølvandet på den såkaldte lækagesag i Forsvarsministeriet.

Den mangeårige politiske reporter blev blandet ind i sagen, da han stod frem og fortalte, at det var en kilde i Forsvarsministeriet, der i 2007 lækkede de fortrolige oplysninger til TV2 om, at danske jægersoldater skulle udsendes til Irak.

Læs også: Kaare R. Skou får karantæne

Dermed brød Kaare R. Schou ifølge mange en af de mest hellige journalistiske dyder, nemlig kildebeskyttelsen. Og det medførte, at TV2's nyhedschef, Michael Dyrby, offentligt irettesatte ham, mens Kaare R. Schou fastholdt sine udtalelser.

- Når vi lige syntes, at Kaare skulle have et par uger, eller fire derhjemme, skyldtes det, at der var så meget støj omkring sagen. Vi frygtede, at hvis han pludselig tonede frem, mens det hele var meget ophedet, så kunne det give lidt flimmer i billedet eller støj i kommunikationen. Derfor - også for Kaares egen skyld - holdt vi ham lidt hjemme i de par uger, siger politisk redaktør på TV2 Henrik Qvortrup.

Læs også: Nyhedschef undsiger Kaare R. Skou i læksag

I mellemtiden har Københavns Byret besluttet, at Michael Dyrby og journalisten Rasmus Tantholdt - som oprindelig fik oplysningen om jægerkorpset - har pligt til at afsløre kilden til politiet. En kendelse, som TV2 har kæret.

Alligevel frygter Henrik Qvortrup ikke, at Kaare R. Schou på ny kan bringe flimmer i billedet.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi ikke synes, at den udtalelse, Kaare kom med dengang, var den smarteste set nord for Alperne de senere år. Men altså, sådan er det. Jeg tror godt, at Kaare ved, at det ikke var smart, og nu er der ingen grund til at trække den sag mere i halen, vel?

/ritzau/