K vil tilføje oplysningstekst i DR's omstridte historieafsnit

K vil ikke fjerne sidste afsnit om Danmarks besættelse i historieserie, men tilføje en uddybende tekst.

K vil ikke fjerne sidste afsnit om Danmarks besættelse i historieserie, men tilføje en uddybende tekst. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservative ønsker ikke at fjerne det sidste afsnit af tv-serien »Historien om Danmark«, som DR har sendt.

Det er et forslag fra Dansk Folkeparti, men det afviser medieordfører Naser Khader (K).

»Det sidste afsnit er skævt og for venstreorienteret, og Danmarks Radio burde lære af tidligere fejl som "1864" og være mere afbalanceret, så de er hele Danmarks Radio og ikke kun for de kulturradikale.«

»Vi bør se på programserien som helhed, og de programmer, jeg har set, er fremragende og har været samlende for Danmark,« siger Naser Khader.

Dansk Folkeparti opfordrer DR til at sløjfe det sidste afsnit af tv-serien fra sin hjemmeside. Historikere og borgerlige beskylder DR for at forvride historien om Danmarks besættelse.

Men Naser Khader understreger, at der er armslængdeprincip, så politikere bør ikke blande sig i DR's dækning.

Alligevel mener han dog, at der kunne tilføjes en lille tekst i det sidste afsnit, så fremtidige generationer kan se afsnittet i det rette lys.

»Man bør lave en disclaimer eller en tekst, som viser fremtidige generationer, at der har været en debat om det, og at man skal se på afsnittet med de briller.«

»DR har anerkendt det, så man lave en tekst, hvor de anerkender skævheden, så man fremover kan se serien med de briller,« siger Naser Khader.

Han fremhæver, at DR selv har anerkendt, at der er en skævhed i afsnittet, som ikke har været tydeligt nok i forhold til den borgerlige indflydelse.

/ritzau/