K vil have hr. Thornings skatteforhold undersøgt

De Konservative beder nu Skatteministeriet undersøge spørgsmålet om, hvor Helle Thorning-Schmidts mand skal betale skat.

Stephen Kinnock og dennes hustru, Helle Thorning-Schmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteministeriet skal nu undersøge, om S-leder Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, i virkeligheden er skattepligtig i Danmark, selvom han arbejder og i dag betaler skat i Schweiz.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Mike Legarth, der i dag vil tage kontakt til skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og bede ham få sagen undersøgt.

Det sker, efter at flere skatteeksperter i dagbladet B.T. har stillet spørgsmålstegn ved Stephen Kinnocks skatteforhold.

- Nu har jeg konstateret, at sagen er der, så det vil jeg bede om, at vi får undersøgt. Det må vi lade politisk uvildige foretage en skattejuridisk vurdering af, så folk kan have fuld tillid til, at alt er, som det skal være. Der er påstået noget og sået noget tvivl, så for alles skyld er det rimeligt, at der kommer en klar tilkendegivelse, siger Mike Legarth.

Stephen Kinnock arbejder som direktør i World Economic Forum og bor til hverdag i Genève i Schweiz, men i de fleste weekender og i nogle ferier bor han angiveligt med Helle Thorning-Schmidt og deres to døtre på Østerbro i København. Flere skatteeksperter rejser ifølge B.T tvivl om, hvor Stephen Kinnocks "livsinteresser" er størst, og derfor hvor han retteligt skal betale skat.