K vil gøre kristendommen obligatorisk i skolen

Konservative vil styrke undervisningen i kristendom og fjerne muligheden for at blive fritaget for faget i folkeskolen. Partiets politiske ordfører mener, at kristendommen er bedre end islam.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal ikke længere være muligt at blive fritaget for kristendomskundskab i folkeskolen. Det mener de Konservative, som nu går i offensiven for at give kristendommen en mere fremtrædende plads i folkeskolen.

»For mig er kristendom en af nøglerne til at forstå det danske samfund. Man kan ikke sætte lighedstegn mellem danskhed og kristendom, men en væsentlig del af det at være dansker har med kristendommen at gøre. Det er en del af vores identitet,« siger politisk ordfører Mai Mercado (K).

Udover at gøre undervisningen obligatorisk vil de Konservative have en ekstra times kristendomskundskab på skoleskemaet hver uge, ligesom partiet vil styrke faget kristendom på læreruddannelsen.

»Jeg synes, det er vigtigt - uanset hvilken baggrund man har - at man forstår det danske samfund, og det hviler altså på en kristen kulturarv, hvor der kan trækkes tråde tilbage til blandt andet Reformationen. Det er vigtigt, at vi er bevidste om den arv, og jeg mener, at alle bør modtage undervisning i kristendomskundskab,« siger Mai Mercado.

Konkret vil de Konservative erstatte en ugentlig times understøttende undervisning med en times kristendomskundskab.

»Vi vil gerne have en time mere kristendomskundskab, fordi vi synes, det er vigtigt, at man forstår sin historie og kristne kulturarv. Det er ud fra devisen om, at først når vi forstår, hvor vi kommer fra, ved vi, hvor vi skal hen som samfund,« siger Mai Mercado.

Hun understreger, at undervisningen hverken skal være forkyndende eller missionerende.

»Den skal være af oplysende karakter.«

I fredagens kronik i Berlingske slår Mai Mercado til lyd for, at kristendommen er den bedste.

»Jeg er kristen og tror på gud. Derfor mener jeg også, at kristendommen er den bedste religion, og at den er bedre end islam,« skriver hun.

Over for Berlingske Nyhedsbureau uddyber hun:

»Jeg oplever en rodløshed og værdirelativisme, hvor alle værdier bliver vurderet til at være lige gode. Det synes jeg ikke, at alle værdier er. Der er nogle værdier, der er bedre end andre, og dem skal vi værne om«.