K: Vanvittigt hemmelighedskræmmeri af Odense Kommune

De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, forlanger, at borgmesteren i Odense trækker et brev tilbage, hvori kommunen anbefaler skoler ikke at omtale gerningsmanden bag terrorhandlingen i København som muslim.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er hemmelighedskræmmeri af den mest vanvittige karakter, når Odense Kommune opfordrer skoler og ungdomsklubber til at omtale terroristen fra København alene som gerningsmand og ikke som muslim, da religion ikke er afgørende.

Sådan siger de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K), efter Odense Kommune har sendt en anbefaling ud til flere uddannelsesinstitutioner, hvori man anbefaler, at lærere ikke skal nævne religiøs overbevisning, når der tales med eleverne om weekendens terrorangreb mod et debatarrangement med Muhammed-tegneren Lars Vilks og mod den jødiske synagoge i København.

»Det er en fuldstændig vanvittig håndtering af den proces, som kommer nu her, hvor det er vigtigt at få diskuteret med hinanden, også i skolerne, hvordan det kunne ske, og hvordan vi forhindrer, det sker igen. Det er helt forkert at udelade religionsperspektivet, for man bør italesætte, at det er en radikaliseret muslim, som har begået disse kujonagtige handlinger,« siger Mai Mercado og fortsætter:

»Det, som Odense Kommune opfordrer til, er et hemmelighedskræmmeri, der vil sidestille gerningsmanden med almindelige muslimer. Det er netop pointen, at han var radikaliseret, ekstrem og optændt af had. Hvis man gemmer det væk, risikerer man at få en helt forkert debat i skolerne, hvor alle muslimer skæres over en kam,« siger hun.

Den ansvarlige rådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R), siger til Fyens Stiftstidende, at brevet er skrevet, inden det stod helt klart, hvem gerningsmanden til angrebene var, og derfor medgiver hun, at »det kan blive nødvendigt at ændre vejledningen undervejs«.

Mai Mercado mener dog ikke, det er nok at ændre retning. Hun kræver, at borgmester Anker Boye (S) træder i karakter og trækker brevet tilbage.

»Borgmesteren må rette fejlen, som den radikale rådmand har begået. Jeg ser ingen anden mulighed end at få trukket det brev tilbage hurtigst muligt, for man negligerer fuldstændig, at unge mennesker kan diskutere terror og terrorhandlinger på et niveau. Det bør bare gøres på de rigtige præmisser,« siger Mai Mercado til Berlingske Nyhedsbureau.