K-profiler angriber Uffe Elbæk: Du er denne krises Ahmed Akkari

De konservative folketingspolitikere Rasmus Jarlov og Mai Mercado langer kraftigt ud efter Alternativets formand Uffe Elbæk, som beskyldes for at skade Danmarks omdømme i udlandet.

Alternativets formand Uffe Elbæk (midten) blev onsdag udsat for hård kritik fra de konservative Mai Mercado(tv) og Rasmus Jarlov (th), i kølvandet på den britiske avis The Guardians satiretegning af statsminister Lars Løkke Rasmussen.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iklædt nazi-uniform mens han holder en gris i halen.

Sådan blev statsminister Lars Løkke Rasmussen onsdag portrætteret i en satiretegning med den dertilhørende tekst, 'Formentlig det dummeste politiske parti i verden.'

Tegningen blev bragt i den anerkendte britiske avis The Guardian, efter at den danske regering tirsdag vedtog den seneste tids omdiskuterede asylstramninger, også kendt som smykkeloven.

Således bliver Danmarks statsminister portrætteret i stor britisk avis. Fold sammen
Læs mere

Stramningerne giver blandt andet myndighederne ret til at beslaglægge flygtninges genstande med en værdi på over 10.000 kroner per person.

Den opsigtsvækkende kritik fra den britiske avis, har onsdag eftermiddag fået en tredjedel af den seks mand store konservative folketingsgruppe til at lange kraftigt ud efter Alternativets formand, Uffe Elbæk.

Både Rasmus Jarlov og Mai Mercado skriver på Facebook, at partiformanden bærer en del af skylden for udlandets barske omtale af Danmark, da han ved flere lejligheder har givet udtryk for, at  Danmarks flygtninge- og asylpolitik leder tankerne hen på 1930'ernes Nazi-Tyskland.

En holdning Uffe Elbæk senest gav udtryk for mandag, da han var gæst i DR2 programmet Deadline i selskab med den konservatives integrationsordfører Naser Khader.

Og det er netop dette synspunkt, som har affødt den hårde kritik.

»Der var ALDRIG kommet en international storm om Danmarks udlændingepolitik, hvis ikke folk som Uffe Elbæk havde rejst rundt med halve sandheder,« skriver Rasmus Jarlov i en opdatering på sin Facebook-væg, der samtidig linker til et billede af den satiretegning, som fremstiller Lars Løkke som nazist.

Der var ALDRIG kommet en international storm om Danmarks udlændingepolitik, hvis ikke folk som Uffe Elbæk havde rejst rundt med halve sandheder.

Opslået af Rasmus Jarlov på 27. januar 2016

Og hans kvindelige partifælle Mai Mercado er endnu hårdere i sin kritik af Uffe Elbæk.

»Din taktik virker, Uffe Elbæk. Nu har du i et stykke tid været omrejsende i at levere billeder af Danmark som 30'ernes Tyskland.«

»Du har et ansvar for at formidle det rigtige billede af Danmark, når folk, som ikke kender vores land, vores regler eller kan vores sprog, spørger, hvad der sker. Men du har din egen agenda.

»Uffe Elbæk: Du er denne krises Ahmed Akkari,« skriver Mai Mercado blandt andet i sin kritik, hvor hun altså sammenligner Alternativets formand med den kontroversielle tidligere imam, der under Muhammedkrisen var med til at opildne til had og kamp mod Danmark.

Din taktik virker, Uffe Elbæk. Nu har du i et stykke tid været omrejsende i at levere billeder af Danmark som 30'ernes...

Opslået af Mai Mercado på 27. januar 2016

Uffe Elbæk var efterfølgende ikke sen til at kommentere på den opsigtsvækkende og hårde kritik.

»Udtalelserne fra mine konservative folketingskolleger ser jeg som udtryk for, hvor dybt politisk splittet Danmark er. Ikke mindst når det gælder vores måde at håndtere flygtningekrisen.«

»Netop i politiske uenigheder som denne skal vi politikere evne at holde hovedet koldt. Og vi skal i hvert fald ikke tage debatten ned på det niveau, vi ser her. Synes jeg,« skriver Uffe Elbæk blandt andet på Facebook, i et modsvar der primært er rettet mod angrebet fra Mai Mercado.

Kære alleJeg ved ikke, om nogle af jer så Deadline i mandags, hvor jeg sad over for Naser Khader fra de konservative....

Opslået af Uffe Elbæk på 27. januar 2016

BT har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Uffe Elbæk. I en sms svarer partiformanden, at han ikke ønsker at kommentere yderligere på kritkken imod ham, uddover hans egen opdatering på Facebook.