K-profil: Regeringsgrundlaget er meget positivt for os

De Konservatives Mai Mercado er blevet nævnt som ministeremne. Hun ser mange K-aftryk i regeringsgrundlag.

København. Højlydte klapsalver og en "rigtig god stemning". Sådan beskriver Mai Mercado mødet i De Konservatives folketingsgruppe søndag formiddag.

- Vi har diskuteret det politiske indhold, der forhandles om på Marienborg. Og set med konservative briller, så ser det meget, meget positivt ud, siger Mai Mercado og tilføjer:

- Det, der ligger lige nu, var nok til at udløse højlydte klapsalver på et konservativt gruppemøde. Så der er rigtig mange gode ting i det.

Mai Mercado har frem til sin nuværende barselsorlov været politisk ordfører for De Konservative. Hun nævnes som et ministeremne i partiet.

Og skulle det ende med en ministerpost, så vil K-profilen formentlig uden tøven kunne skrive under på regeringsgrundlaget. I hvert fald, hvis de sidste detaljer falder på plads:

- Vi er rigtig begejstrede for det, der ligger på bordet. Derfor håber jeg også, at vi senere i dag kan få præsenteret regeringsgrundlaget. Men det er også vigtigt at sige, at det hele ikke er på plads endnu. Der er stadig nogle udeståender, siger Mai Mercado.

De Konservative har op igennem 00'erne prøvet at være det mindste parti i en regering med Venstre. Det var med til at slide på opbakningen, og oplevelsen var ind i mellem, at man blev trynet af Venstre.

Spørgsmål: Er I slet ikke bange for at blive klemt som det mindste parti i regering?

- Der kan altid være bekymringerne. Men lige nu ser det ud til at blive store fodaftryk, vi får sat. Og det er det vigtigste for os. At vi kommer ud og får sat nogle markante aftryk på den politik, der bliver ført.

- Når det sker i regeringsgrundlaget, så vil det også blive afspejlet i den førte politik, siger Mai Mercado.

/ritzau/