K-profil: »Plat« klage over Pediga-talsmand

Rasmus Jarlov er stærkt utilfreds med, at en række københavnske skolepsykologer angriber Pediga-talsmand Nicolai Sennels’ faglighed. Det er et plat stunt, mener K-profilen.

Arkivfoto fra Pegidas demostration i København i januar tidligere i år med talsmanden Nicolai Sennels. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et plat, politisk stunt, når 11 skolepsykologer i et fælles brev udtrykker mistillid til islam-kritikeren Nicolai Sennels virke som skolepsykolog ved Københavns Kommune.

Sådan lyder det fra Rasmus Jarlov (K), leder af den konservative gruppe i Borgerrepræsentationen og et af de fem medlemmer i Børn- og Ungeudvalget i Københavns Kommune, der har modtaget brevet.

Han frabeder sig i en Facebook-opdatering at modtage den slags breve.

»For det første er I udmærket godt klar over, at vi som politisk udvalg ikke har kompetence til at fyre folk, hvorfor det blot er et plat politisk stunt, som vi hverken kan eller vil behandle politisk. For det andet så indbefatter ytringsfrihed ikke blot, at man må sige og mene, hvad man vil, men også at myndigheder ikke bagefter kommer efter folk for det ved eksempelvis at fyre dem fra deres arbejde,« skriver Rasmus Jarlov henvendt til de kritiske skolepsykologer.

I brevet til politikerne kalder Nicolai Sennels psykologkolleger dennes udtalelser for »fagligt uforsvarlige« og beklager, at Nicolai Sennels »underbygger sine påstande med, at han er skolepsykolog«, som det hedder i brevet, som Berlingske er i besiddelse af.

Nicolai Sennels har som talsmand for den danske forgrening af den islamkritiske bevægelse Pediga ved flere lejligheder ytret sig i særdeles skarpe vendinger om islam og muslimer generelt. Det er blandt andet udtalelser som »når man arbejder psykologisk med muslimer, bliver det klart, at man ikke kan opfordre en muslim til at lægge sin vrede fra sig«, der er faldet hans kolleger for brystet.

Sådanne bemærkninger er »krænkende for muslimer og for de muslimske borgere«, som psykologerne hver dag sidder overfor, som det står i brevet.

Over for Berlingske Nyhedsbureau uddyber Rasmus Jarlov sin kritik, der grundlæggende skal tolkes som et forsvar for offentlig ansattes ret til at ytre sig.

»Selv om man arbejder i det offentlige og har at gøre med grupper fra forskellige dele af samfundet, så har man lov til at være kritisk over for de grupper. Folk fra venstrefløjen har også lov til ikke at kunne lide folk, der kører i bil. Vi kan ikke gå ind på den betingelse, at fordi Nicolai Sennels har en holdning til muslimer, så kan ikke arbejde i den offentlige sektor. Så har man de facto afskaffet ytringsfriheden,« siger Rasmus Jarlov.

Han anbefaler samtidig de utilfredse psykologer at rette eventuelle klager til Nicolai Sennels’ chef.

»Hvis man har et fagligt problem med en kollega, så må man vende det med en chef. Men der har ikke været tegn på, at der har været problemer med hans faglighed. Man må møde Nicolai Sennels i den offentlige debat, hvor han selv færdes, i stedet for at gå efter hans levebrød. Det er underlødigt angreb,« siger Rasmus Jarlov.