K-profil: Paris-terror vil sende »naivisterne« på porten ved folketingsvalget

Terrorangrebet i Paris vil bane vejen for, at partier med en stram udlændingepolitik vil vinde frem ved det kommende folketingsvalg, mener den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov.

Et still-billede fra de franske specialstyrkers indryk i supermarkedet, hvor Amedy Coulibaly holdt gidsler fredag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV

Behovet for en stram udlændingepolitik er blevet forstærket af onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, mener den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov (K).

Og han regner med, at danskerne deler den holdning, og at det vil afspejle sig i, hvor de sætter deres kryds ved det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i september.

»Danskerne er ligesom andre europæere utrygge over de problemer, vi har fået, og som helt grundlæggende stammer fra den udlændingepolitik, der er blevet ført de seneste 40 år. Jeg tror, at de partier, der er klar til at stramme op på udlændingepolitikken, endnu en gang vil gå frem. Også på grund af angrebet i Paris,« siger Rasmus Jarlov.

Terrorangrebet kostede onsdag 12 personer livet og blev udført af de to franskfødte, muslimske brødre Chérif og Said Kouachi, der har nordafrikanske rødder. De blev begge dræbt af franske specialstyrker fredag efter en timelang gidselaktion og har angiveligt tilknytning til terrorgruppen al-Qaeda i Yemen.

Det er et udtryk for et kultursammenstød og et voksende problem med radikalisering af især unge indvandrerdrenge, mener Rasmus Jarlov. Derfor tror han, at de partier, der står for en mere lempelig udlændingepolitik, vil gå tilbage ved det kommende valg. Han har døbt dem »naivisterne«.

»Det er dem, der er blinde for de udfordringer, vi står overfor. Det er den værdipolitiske venstrefløj - eksemplificeret ved de Radikale men også ved SF og Enhedslisten. Og så er der selvfølgelig også hele det intellektuelle miljø med Politiken og den kulturradikale kreds, der findes i det miljø,« betoner den konservative kandidat.

Rasmus Jarlov tror, at de partier, han nævner, samlet set vil gå tilbage ved folketingsvalget.

»Man kan ikke sige direkte, at de Radikale, som lige præcis er kendt for den her meget slappe og naive udlændingepolitik, kommer til at gå tilbage. Men jeg tror, at blokken af de partier, som ønsker en strammere udlændingepolitik, vil blive styrket på bekostning af dem, der ønsker det modsatte,« siger han.

Mens venstrefløjen og de Radikale får en hård medfart af Rasmus Jarlov, er han ikke i tvivl om, hvilke partier danskerne skal stemme på for at få en stram udlændingepolitik.

»Mit eget parti og de andre borgerlige partier tager jo det her alvorligt og vil gerne forhindre, at det breder sig. Vi tager udlændingepolitikken alvorligt, og det er nok et af de vigtigste redskaber, der kan anvendes, for at problemerne ikke vokser sig for store,« siger den konservative politiker.