K: Østergaards reformkurs kræver blåt samarbejde

Det er positivt, at den radikale leder, Morten Østergaard, lægger op til skrappere reformer, mener de Konservatives Søren Pape Poulsen. Men det ser ud til, at han må sætte sin lid til de borgerlige partier.

Skal Morten Østergaard (R) have gennemført de skrappe reformer, han bebuder, bliver han nok nødt til at se mod den borgerlige fløj og ikke mod sine sædvanlige samarbejdspartnere.

Sådan lyder det fra de Konservatives politiske leder, Søren Pape Poulsen (K), der synes, at den radikale leders udmelding »klinger en smule hult«.

»Indholdsmæssigt synes jeg, det er en rigtig god melding. Men det er helt sort, når man ser den i sammenhæng med den finanslov, regeringen lige har vedtaget, hvor der hverken er fokus på vækst eller beskæftigelse. Morten Østergaard siger, at han gerne vil reformvejen, men han sidder i en regering, der gør noget helt andet,« siger Søren Pape Poulsen.

Morten Østergaard siger søndag i forbindelse med de Radikales nytårsstævne i Nyborg, at han ønsker et opgør med forsørgerstaten, og at skrappe reformer skal få flere danskere i arbejde, så de kan forsørge sig selv.

Men Søren Pape Poulsen tror ikke, at den radikale leder kan få igangsat sine bebudede reformer i et regeringssamarbejde med Socialdemokraterne, hvor det parlamentariske grundlag hedder SF og Enhedslisten.

»Han må jo sætte sin lid til, at der er en række borgerlige partier, der vil være med til at gennemføre det her, for det kommer da aldrig nogensinde igennem med SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne. Det er jo stik modsat, hvad de har sagt,« siger Søren Pape Poulsen.

Spørgsmål: Hvis I sætter jer på regeringsmagten sammen med Venstre efter et kommende folketingsvalg, er I så klar til at lave reformer sammen med de Radikale?

»Jeg synes da, at vi skal glæde os over alle partier, der vil være med til at reformere det danske samfund, så vi også har et velfærdssamfund i fremtiden. Det kan en borgerlig regering da kun glæde sig over. Men lad os nu se, om vi får en borgerlig regering, og hvis vi så får den, hvor stor reformiveren så er blandt de nuværende regeringspartier bagefter,« pointerer Søren Pape Poulsen.

Morten Østergaard taler blandt andet om, at den nye dagpengereform, som regeringen har bebudet efter et valg, skal have som formål at øge arbejdsudbuddet og flytte endnu flere væk fra passiv forsørgelse.

Det bakker Søren Pape Poulsen også op om.