K: Løkkes reformkrav er modigt

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører hilser statsministerens planer om at reformere efterlønnen velkommen.

I et åbent brev til danskerne argumentere statsministeren for velfærdsreformer i en række dagbladsannoncer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvo intet vover, intet vinder.

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Helle Sjelle, jubler over statsminister Lars Løkke Rasmussens åbenhed over for reformer og hans planer om at ændre på efterlønnen. Men hun erkender også, at statsministeren med udmeldingerne løber en risiko.

Dokumentation: Sådan skriver Løkke til danskerne

- En gang imellem er man nødt til at vove nogle ting. Jeg synes, det er modigt af statsministeren, at han tager fat på reformdiskussionen. Ledere skal udvise mod og gå foran, så jeg synes, det er det helt rigtige, siger Helle Sjelle.

Et glædeligt træk

Statsministerens reformplaner kommer på et tidspunkt, hvor De Konservative længe har presset på for at gennemføre en række reformer. Partiet har allerede været med til at gennemføre en dagpengereform og er kommet med et udspil til en reform af førtidspensionen. For Helle Sjelle er en reform af efterlønnen et naturligt træk, som hun kalder glædeligt og velvalgt af statsministeren.

- Hvis vi fremover skal sikre en holdbar dansk økonomi, er der ingen tvivl om, at en efterlønsreform er et væsentligt element. Efterlønnen koster over 20 mia. kroner, så hvis vi fremover skal have råd til velfærdsydelser, er en efterlønsreform nødvendig. Den vil bidrage til, at vi får flere ud på arbejdsmarkedet, siger Helle Sjelle.

Opbakning fra danskerne?

Den konservative arbejdsmarkedsordfører er ikke bange for, at danskerne ikke vil støtte en reform af efterlønnen.

- Der er flere målinger, der viser, at danskerne bakker op om en efterlønsreform. Så der er jeg ganske tryg. Spørgsmålet er, om vi kan få de andre partier på Christiansborg med i en efterlønsreform, siger Helle Sjelle.

Behovet for reformer vil ifølge hende eksistere, uanset hvilken farve regeringen får efter næste valg.

- Jeg håber naturligvis, at det bliver en VK-regering, men den økonomiske situation ændrer sig ikke lige meget hvad. Jeg synes, at oppositionspartierne nu bør stikke hovedet ud af busken frem for at lege struds. For de økonomiske problemer forsvinder jo ikke af den grund, siger Helle Sjelle.