K-kredsformand: Undskyld Pia Christmas

- Det er min skyld, siger formanden for De Konservative i Københavns Storkreds om procedurefejlen, der har betydet, at Pia Christmas-Møller alligevel ikke stiller op for K.

Pia Christmas-Møller stiller alligevel ikke op for Det Konservative Folkepart på grund af en procedurefejl i onsdags. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bedst som Pia Christmas-Møller troede, at hun skulle i gang med sin valgkamp som genopstillet for Det Konservative Folkeparti, sluttede det hele fredag aften med meddelelsen om, at en procedurefejl koster hendes kandidatur.

Formanden for de Konservative i Københavns Storkreds, Knud Palsbro, tager nu ansvaret for aflysningen af Pia Christmas-Møllers folketingskandidatur.

- Det er min skyld. Så jeg har en kæmpe undskyldning til Pia. Der er nok ikke nogen mere end mig, der har bedt hende opstille, siger han til Politiken.

Indkaldelsen til opstillingsmødet onsdag, hvor Pia Christmas-Møller blev valgt og annonceret som ny kandidat i Østerbrokredsen, har været mangelfuld, oplyser Knud Palsbro ifølge Politiken.

- Det var mig, der stod for indkaldelsen; ikke som storkredsformand, men som medlem af bestyrelsen i Den konservative Vælgerforening på Østerbro, og det er således mit ansvar, at det er gået galt. Det er i den sammenhæng ironisk, at ingen mere end jeg har bedt Pia Christmas-Møller om at stille op for Det konservative Folkeparti, siger han.

Kan få konsekvenser

Pia Christmas-Møller afviser selv at være ærgerlig over at miste sit kandidatur.

- Det kræver humor at være i politik. Måske især at være konservativ, sagde hun fredag, hvor hun konstaterede, at:

- Det var det.

Hvilke konsekvenser, procedurefejlen får for storkredsformand Knud Palsbro, er endnu uklart.

- Men det er utvivlsomt, at det vil få nogle konsekvenser. Sådan en fejl kan man ikke begå, uden at det får et efterspil. Han vil naturligvis ikke få en medalje og en buket blomster for det her, siger Henrik Schanbourn, der er lokalformand for partiets Østerbrokreds i København, til Ritzau. Han afventer også eventuelle meldinger centralt fra partiet.