K: Klagepukkel hos Skat er uacceptabel

Den voksende pukkel af klagesager hos Skat skal svinde ind, mener de Konservative, der vil have ministeren på banen med en oprydning.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det er uacceptabelt, at antallet af klager i skattesager på et år er steget med 45 procent.

Så kontant er meldingen fra de Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen (K).

»Selvom jeg nærmest ikke længere kan blive overrasket over tilstandene i Skat, så må jeg alligevel sige, det er chokerende, at antallet af danskere, der har klaget er steget med 45 procent. Og det er altså ikke danskerne, der er nogle brokkerøve,« siger han i en pressemeddelelse.

Den store stigning i klagerne bliver lørdag beskrevet af Politiken, der kan berette, at bunken af uafsluttede klagesager fra 2013 til 2014 er vokset fra 17.500 til mere end 25.000 klager.

Behandlingen af sagerne sker ved Skatteankestyrelsen, der blev oprettet 1. januar 2014 med det mål at effektivisere og nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Hver sagsbehandler skal optimalt lukke 66 sager om året, men i 2014 lukkede hver sagsbehandler i snit kun 38 sager.

Og Anette Hummelshøj, som er direktør i styrelsen, erkender ifølge Politiken, at det ikke er godt nok.

»I forhold til den sagsindgang, der har været, har vi ikke formået at afvikle sagerne i den takt, vi havde sat os som mål, det kan og skal blive meget bedre. Men vi er en ny styrelse, der nu har fået rammerne og organisationen så meget på plads, at vi kan koncentrere os om at levere resultater. Derfor er det også min klare forventning, at vi opnår bedre resultater i år,« siger Anette Hummelshøj til Politiken.

Den store klagepukkel gør, at skatteminister Benny Engelbrecht (S) ifølge Brian Mikkelsen må på banen.

»Ministeren har ikke taget problemerne alvorligt, men nu må han da sort på hvidt kunne se, at den er helt gal, og der skal ryddes op. Det her er uacceptabelt,«

Benny Engelbrecht ærgrer sig ifølge Politiken over, at sagsbehandlingstiderne halter efter. Han har dog tiltro til, at det forbedres.