K-kandidat om tobaksstøtte: »Tak, har du også ild?«

Mens de konservative politikere hidtil har afvist at kommentere på den økonomiske støtte fra tobaksindustrien, giver partiets folketingskandidat Mads Holger nu sit indspark.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en flok tavse politikere fra Det Konservative Folkeparti, der fortsat afviser at kommentere historien om, at deres parti har opsøgt tobaksindustrien for at bede om tusinder af støttekroner til partikassen.

Men tavsheden har ikke lammet et af partiets nye folketingskandidater - teologen, radioværten og debattøren Mads Holger (K), der på sin Facebook-side nu giver sit indspark til debatten:

»Angående tobaksindustriens økonomiske partistøtte går det sådan set udmærket med at rejse penge til min valgkamp, men skulle der også være nogen i tobaksindustrien, som ville stikke mig en skilling eller lade mig bomme en smøg, så tager jeg gerne imod bemeldte. Jeg ryger, og rygning er lovligt i Danmark, så en sådan henvendelse må blot imødekommes med replikken: »Tak, har du også ild?«,« skriver Mads Holger.

Han står ifølge de flere meningsmålinger stærkt i kampen om et mandat for Det Konservative Folkeparti ved det kommende folketingsvalg, hvor han er opstillet i Københavns Omegns Storkreds.

Berlingske kan torsdag fortælle, at Konservative ved det seneste folketingsvalg modtog 50.000 kroner fra Scandinavian Tobacco Group, efter at partiet selv havde søgt om pengene. Det sker samtidig med, at Konservative har lagt stemmer til en række love og regler, der har begrænset rygningen i det offentlige rum.

Partiets generalsekretær, Martin Dahl, mener dog ikke, at der foreligger et paradoks i de begivenheder.

»Hvis man giver penge til os, giver man penge til vores kampagner, og så medvirker man til, at vores budskaber når ud i aviserne, på internettet eller på gaden. Så har vi gerne en dialog undervejs om, hvordan det politiske snit skal være. Den dialog har vi løbende med interessenter, borgere, virksomheder og organisationer, men det har ikke noget at gøre med, om man giver penge til vores kampagner,« siger Martin Dahl til Berlingske.