K-folketingsgruppe siger ja til at gå i regering

Efter gennemgang af hovedpunkter i regeringsgrundlag støtter K's folketingsgruppe regeringsdeltagelse.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen har fuld opbakning fra partiets folketingsgruppe til at gå i regering.

Det fastslår Søren Pape Poulsen, efter søndag formiddag at have gennemgået hovedpunkterne i de kommende regeringsgrundlag for folketingsgruppen.

- Vi har fået et rigtig godt grundlag at gå i regering på, synes vi selv, siger Søren Pape Poulsen.

Dermed synes vejen banet for, at De Konservative også kan sige endegyldigt ja til at gå i regering på et møde på Marienborg søndag.

Der er dog fortsat nogle detaljer, der skal på plads, før De Konservative endegyldigt træder ind i en VLAK-regering, siger Søren Pape Poulsen. Men han er optimistisk:

- Folk kan se, at der var de aftryk, der skal være, for at vi overhovedet kan træde ind i en regering. Og så er det klart, at det er med nogle forbehold for, at der er nogle ting, vi ikke er færdige med endnu på Marienborg.

- Det tror jeg, vi bliver. Og der er stor tilfredshed i gruppen med, at det, vi ser som kernen, er kommet med, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservative har siden Venstre-regeringen trådte til især markeret sig på ønsket om "tryghed" for boligejerne i form af lavere skat. Flere penge til forsvaret og fokus på miljøet.

- Jeg vil ikke komme med enkeltelementer her. For vi er ikke enige, før vi er enige, og der er ting i det her grundlag, som ikke er på plads endnu, siger Søren Pape Poulsen.

Han vil heller ikke fortælle, hvor de tre partier fortsat er uenige.

- Det kommer jeg ikke til at kommentere på. Det handler ligeså meget om, at der er en god stemning. Vi går efter, at blive enige, men vi har stadig nogle ting, der skal på plads.

- Vi er tæt på at lukke det, men det kan vi ikke gøre, før vi er enige. Og det skal vi have klaret i dag, siger Søren Pape Poulsen.

Han vil ikke byde på, hvor regeringsgrundlaget bliver præsenteret. Eller hvor mange eller hvilke ministerposter De Konservative får.

/ritzau/