K: Det endelige dødsstød til Liberal Alliance

Naser Khaders exit kan meget vel blive det endelige dødsstød til Liberal Alliance, mener de Konservatives politiske ordfører Henriette Kjær. Hun regner med, at en del af partiets vælgere kommer tilbage til de konservative.

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De konservative levner ikke Liberal Alliance mange overlevelsesmuligheder efter, at Naser Khader har forladt partiet.

- Det er nok det endelige dødsstød til projektet. Naser Khader var måske ikke den store leder, men han kunne samle folk og gjorde, at partiet havde en bred profil. Jeg ser deres overlevelsesmuligheder som ringe nu, siger Henriette Kjær, politisk ordfører for de Konservative.

Hun kan godt forstå, at Naser Khader har svært ved at få øje på den sociale indignation og menneskelige varme i partiet i dag.

- Jeg har i hvert fald også svært ved at se den sociale profil i Liberal Alliance, og det er rigtig vigtigt for mig. Der ud over synes jeg, at de har lagt sig fast på en mærkelig EU-kurs, som jeg slet ikke kan have. Jeg tror, at det får mange borgerlige vælgere til at falde fra, siger Henriette Kjær.

Hun lægger ikke skjul på, at de Konservative var ængstelige for, hvor mange vælgere partiet måtte afgive til Ny Alliance, da partiet blev dannet under store mediebevågenhed i maj 2007.

- Nu fik de ikke så mange stemmer, som det først så ud til. Men de forsøgte jo, at tale til vores vælgere, og der er helt sikkert nogle konservative, som jeg regner med kommer tilbage til os nu, siger Henriette Kjær.

I morgen holder løsgængeren Simon Emil Ammitzbøll pressemøde om sin politiske fremtid, og der er stærke forlydender om, at han vil danne et nyt parti med navnet Borgerligt Centrum. Det får imidlertid ikke Henriette Kjær til at ligge søvnløs i nat.

- Sådan et parti vil slet ikke have samme styrke, som Ny Alliance havde. Simon Emil Ammitzbøll har ikke samme høje profilering som særligt Naser Khader og Gitte Seeberg havde. De vil ikke kunne hugge vælgere fra os, for de fleste mennesker vil have svært ved at tro på sådan et projekt, efter at have set, hvordan det gik med Ny Alliance, siger Henriette Kjær.