K-bagland presser Espersen

Forventningerne til Lene Espersen fra det konservative bagland er gigantiske. BILLEDSERIE: Lene Espersens vej mod toppen Niels Krause-Kjærs blog: Danmarks Sarah Palin

Foto: Rune Evensen

Allerede på sin første dag som ny Konservativ leder mærker Lene Espersen nu presset fra det Konservative bagland.

Næsten tre ud af fire i K-baglandet mener, at Lene Espersen succeskriterium ved næste folketingsvalg er, at De Konservative får 14-15 procent af stemmerne.

10 procent af K-folkene mener endda, at Lene Espersen skal skaffe de Konservative over 20 procent af stemmerne.

Det viser en rundspørge til de 97 K-lokalformænd, som Berlingske Research har foretaget. 51 har svaret på rundspørgen.

I dag sidder de Konservative på 10,4 procent af stemmerne. Skal Lene Espersen leve op til forventningerne fra baglandet betyder det dermed, at hun skal levere en fremgang på 50 procent i forhold til sidste valg.

Claus Wagenblast-Franck (K), formand for vælgerforeningen på Frederiksberg, har appetit på mindst det dobbelte i forhold til det nuværende stemmetal.

»Der er vel mere end tyve procent af danskerne, der er konservative, når det kommer til stykket. Det synes jeg da, at man skal stile efter,« siger Claus Wagenblast-Franck til Berlingske.dk.

Villy Møller, kredsformand i Frederikshavn, er enig:

»Mange mennesker er analoge med den konservative politik. Det som er De Konservatives problem, det er, at de kaldes konservative, og derfor har man det imod sig. Når man siger konservativ er ordet negativt ladet. Jeg tror, at Lene Espersen vil være i stand til at få brudt med den tankegang.«

John Sørensen, vælgerforeningsformand i Holstebro, nærer ligeledes stor tiltro til den nye partileder.

»Vi kan kun få fremgang nu. Jeg mener, at Lene er så populær, så vi skal nok få en god fremgang,« siger han.

Han mener samtidig, at Lene Espersen har statsministerpotentiale.

»Fordi det er Lene, fordi hun har ben i næsen og fordi hun har bukserne på. Hun er sådan set en mand forklædt i dametøj - hun har det, der skal til,« lyder det fra John Sørensen.