K: Alle skal billigere over Storebælt

De Konservative ser gerne, at det bliver billigere at komme over Storebælt, når samfundsøkonomien kan bære det. Dermed er partiet klar til at udbygge Venstres forslag om pendlerrabat.

Det er ikke kun pendlerne, der i fremtiden skal nyde godt af lavere billetpriser på Storebælt. I hvert fald ikke hvis det står til de Konservative.

Venstre foreslår, at prisen på et pendlerkort til Storebæltsbroen skal sænkes med 40 procent, men de Konservative er klar til at gå skridtet videre.

»Det er et fint lille forslag, men der er kun 1.000 pendlere, som kommer til at nyde af det, og de Konservative ser gerne, at man har lidt større ambitioner. Vi vil gerne have skrevet ind i regeringsgrundlaget i en kommende borgerlig regering, at man sætter billetpriserne ned. Også for erhvervstransporten og helt almindelige mennesker,« siger politisk ordfører Mai Mercado (K).

Spørgsmål: Hvor skal pengene til at sænke priserne komme fra?

»I første omgang foreslår jeg, at man forpligtiger sig til dels at få lavet en undersøgelse af prisstrukturen og dels at lave en hensigtserklæring om at sætte priserne ned, når der er råderum til det,« siger Mai Mercado og fortsætter:

»Jeg går ikke ud med en finansiering nu og her. Derfor bliver det ikke et løfte fra os, men det er god latin, når man i en borgerlig regering prioriterer dynamikken i samfundet. Senere kan man i en vækstpakke kigge på at få sat priserne endeligt ned.«

SFs finansordfører, Jonas Dahl (SF), siger tirsdag, at der er tale om ren valgflæsk fra Venstre, når Lars Løkke Rasmussen (V) bekymrer sig om at give 1.000 bilister en særlig skattegodtgørelse og sænke deres prisen på pendlerkortet. SF ser hellere, at man fokuserer på at styrke den grønne, kollektive trafik.

Mai Mercado mener dog ikke, Jonas Dahl skal kaste med sten, idet der ikke forelægger en finansiering af SFs forslag.

»Det er ikke noget nyt, når SF lover billigere og bedre kollektiv trafik. Det er ikke sket, og derfor skal Jonas Dahl passe gevaldigt på med at udtale sig om, hvem der serverer valgflæsk. Forslaget fra Venstre er ikke særlig omfattende, og derfor er det realiserbart. Hvis man har lært noget af den seneste regeringsdannelse, er det, at man ikke skal afgive løfter, man ikke kan holde,« siger Mai Mercado.

De Konservative vil nu forsøge at samle støtte fra de borgerlige partier til hensigtserklæringen om billigere priser over Storebælt.