Jylland skal integrere flest nye flygtninge

De foreløbige fordelingstal fra KL og regeringen viser, at størstedelen af de 12.000 flygtninge, der forlader flygtningecentrene i 2015, skal integreres i jyske kommuner.

Foto: Richard Sylvestersen. Syriske asylansøgere på et tidligere plejecenter i Langå. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Læs mere
Fold sammen

Hovedparten af de 12.000 flygtninge, der dette år flytter fra asylcentre og ud i landet for at begynde en ny tilværelse i Danmark, flytter til jyske kommuner. Det viser den nyeste oversigt over fordelingen af flygtningene i kommunerne, som Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har lavet. Det skriver DR Nyheder.

De såkaldte kommunekvoter viser, at især Region Midtjylland og Region Syddanmark får nye medborgere. I Region Midtjylland skal kommunerne hjælpe med at integrere 3.212 flygtninge, og i Region Syddanmark gælder det 3.004 flygtninge. Tilsammen modtager de to regioner altså over halvdelen af de i alt 12.000 forventede flygtninge, der skal hjælpes på vej til en ny tilværelse.

Kommunerne får en større opgave, end de havde forventet, da det oprindelige landstal for flygtninge i 2015 blev spået til at ligge på omkring 4.000.

Hvad angår de enkelte kommuner, ligger Aalborg i førertrøjen. Kommunen tager således imod 587 nye flygtninge i år, viser de foreløbige tal.

»Vi har stor respekt for den opgave, vi skal til at løfte. Det bliver ikke let. Men hvis du ser på, hvor mange flygtninge der kommer for tiden, så skal vi også være klar til at løfte vores del. Og det er vi også,« siger Mai-Britt Iversen, rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune, til DR Nyheder.

Aarhus Kommune kommer på en andenplads og tager imod 518 flygtninge i 2015. Her lyder det fra rådmand Thomas Medom (SF), at kommunen helst havde været foruden at skulle modtage så mange flygtninge, men han erkender samtidig, at alle har et ansvar, når landet står over for den største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig.

Flere kommuner har tidligere gjort opmærksom på, at de har store problemer med at finde boliger til de nye flygtninge.